TUSKON'dan Muhtar Kent açıklaması!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (11:22)   Son Mesaj: 09-24-2010 (11:22)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    09-24-2010

    TUSKON'dan Muhtar Kent açıklaması!

    TUSKON'dan Muhtar Kent açıklaması!


    Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, New York'ta gazetecilere ''Coca Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şunlar söylendi

    Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Coca Cola Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'in Türkiye'ye rakamsal anlamda faydalı olmadığına ilişkin ifadelerin'' aksine, ''Coca Cola Üst Yöneticisi Muhtar Kent'in gelmiş olduğu konumdan Türkiye'nin yeterince faydalanamadığını ve rakamlara yansıtılamadığı'' şeklinde olduğunu bildirdi.
    Meral'in imzasıyla yapılan açıklamada, sözü edilen haberlerle yanlış anlaşılmaya yol açmamak açıklama gereği duyulduğu belirtildi.

    Açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Rızanur Meral, 22 Eylül Çarşamba günü New York'ta gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün bazı yayın organlarında yayınlanan (Coca Cola Üst Yöneticisi Muhtar Kent'in Türkiye'ye rakamsal anlamda faydalı olmadığına ilişkin ifadelerin) aksine, (Coca Cola Üst Yöneticisi Muhtar Kent'in gelmiş olduğu konumdan Türkiye'nin yeterince faydalanamadığını ve rakamlara yansıtılamadığını) dile getirmiş bulunmaktadır.

    Sayın Muhtar Kent, tüm dünyanın takdir ettiği başarısıyla Türk iş dünyasının gurur kaynağı konumundadır.

    Sayın Kent'in bu konumunun Türk iş dünyası tarafından yeterince rakamlara yansıtılamadığını düşünüyoruz.

    Muhtar Kent, dünyanın önde gelen şirketlerinden Coca Cola'nın en tepe noktasındadır. Böyle büyük bir fırsatın Türk iş dünyası tarafından yeterince verimli şekilde değerlendirilemediğini düşünüyoruz.

    Muhtar Kent"in ekonomik ilişkilere olan katkısının Türkiye - ABD ticaretine de yansıtılabilmesi Türk ekonomi dünyasının elindedir. İki ülke arasındaki ticaret hacmi çok daha yukarılara taşıma şansımız var iken, elimizdeki bütün doneleri kullanabilmeliyiz.

    Muhtar Kent gibi bir rol modeli örnek alarak, ticaretimizi daha üst seviyeye çıkarma hedefinde ilerlemeliyiz.''




    TUSKON'dan Muhtar Kent açıklaması! Yorumları