İmamlar, papazları örnek alacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (09:56)   Son Mesaj: 09-24-2010 (09:56)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    09-24-2010

    İmamlar, papazları örnek alacak

    İmamlar, papazları örnek alacak


    Diyanet İşleri Başkanlığı ‘Din Hizmetlerini Geliştirme Projesi’ kapsamında imamların çalışma tarzlarını değiştirdi. Beş ilde uygulanan projeye göre camii imamları Hıristiyan din adamları gibi çalışarak toplumun sorunlarını çözecek.

    Rifat BAŞARAN'ın haberi

    Ailenizin imamı
    Kamuoyunda "aile imamlığı" olarak adlandırılan projeyle Diyanet sosyal açılım yapmayı amaçlıyor. İmamlar görevli bulundukları köy veya mahallelerde halkın arasına karışarak, onların sorunlarını çözme noktasında yardımcı olacak. Bu çerçevede imamlar küsleri barıştırmak, ihtiyacı olanların ilgili kuruluşlara yönlendirmek, kız çocuklarının okula gitmesini teşvik gibi bir dizi görevler üstlenecek.

    Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Er, projeyi şöyle anlattı:

    "Türkiye"de din hizmetlerini geliştirmek istiyoruz. İmamların artık sosyal sorumlulukları da olacak. Camiye sıkışıp kalmayacaklar. Kız çocuklarının eğitime teşvik edilmesinden küslerin barıştırılamasına, halkı kaynaştırmaktan çeşitli sorunlarına çözüm bulmaya kadar bir dizi görev yapacak. İslam ülkelerinde benzeri uygulamar yok ama proje başarılı olursa örnek olabiliriz. Projeyi hazırlarken yurt dışına gidip gelen vatandaşlarımızın tavsiyesi üzerine kiliselerin çalışma yöntemlerini inceledik ve din hizmetlerinin o çerçevede ele alınması noktasında proje hazırladık."

    Radikal




    İmamlar, papazları örnek alacak Yorumları