Kılıçdaroğlu cezadan nasıl kaçtı?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-24-2010 (03:35)   Son Mesaj: 09-24-2010 (03:35)    Cevap: 0    Gösterim: 391  

    09-24-2010

    Kılıçdaroğlu cezadan nasıl kaçtı?

    Kılıçdaroğlu cezadan nasıl kaçtı?


    Adres beyanında bulunmadığı için referandumda 'hayır' oyu kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 329 TL para cezasını ödememek için 'hülle' yaptığı ortaya çıktı.

    -Genel başkanlarının oyunu kullanamaması üzerine harekete geçen CHP, Kılıçdaroğlu'nun seçmen kaydını ikamet ettiği Çankaya ilçesi Nüfus Müdürlüğü'ne yaptırdı.

    Fakat Çankaya Nüfus Müdürlüğü'ne beyanda bulunulurken, Kılıçdaroğlu'nun eski adresini boşalttığı gün ile taşındığı yeni adres beyanı 17 Eylül 2010 olarak verildi. Bir gün içinde yeni adresine taşındığı beyan edilerek, 329 TL para cezası vermekten kurtuldu. Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 68. maddesine göre, 23 iş gününde adres beyanında bulunmayan her Türk vatandaşı 329 TL ceza ödemek zorunda. Kılıçdaroğlu ise 14 ay sonra beyanda bulunmasına rağmen tek kuruş para cezası ödemedi.
    CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2009'da yapılan yerel seçimlerde İstanbul'un Kağıthane ilçesine kayıtlı adresinde ikamet ettiği ve bu adresi seçmen kütüğünde yer aldığı için oyunu İstanbul'da kullanmıştı. Ancak daha sonra bu adreste oturmadığı belirlenen CHP liderinin kaydı, yapılan bir dizi işlemin ardından silindi. 12 Eylül'de yapılan referandumda Kağıthane'deki sandık seçmen listesinden kaydının düşürüldüğü iddia edilen Kılıçdaroğlu, oyunu kullanamadı. Zaman, bu durumu 6 Ağustos'ta kamuoyuna duyurmuştu.

    ZAMAN




    Kılıçdaroğlu cezadan nasıl kaçtı? Yorumları