Avrupa'nın en iyi AVM'sinde atık rezaleti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (01:00)   Son Mesaj: 09-24-2010 (01:00)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    09-24-2010

    Avrupa'nın en iyi AVM'sinde atık rezaleti

    Avrupa'nın en iyi AVM'sinde atık rezaleti


    Mersin'de Avrupa'nın en iyi alışveriş merkezlerinden biri olarak seçilen AVM'de çevre felaketi yaşanıyor.. Kanalizasyonu tıkayan katı atıklar poşetler içierisinde yerleşim yeri içerisindeki boş alanlara atılıyor..

    Abdullah Biçer'in özel haberi

    Mersin'in modern mağazaların yer aldığı ve en iddialı alışveriş merkezi tıkanan kanalizasyonlarının katı atıklarını kürekle torbalara doldurup traktörlerle yerleşim yeri içerisindeki boş arazilere atıyor..

    Yakınında Pozcu Lisesi'nin ve yerleşim birimlerinin hemen yakınında gerçekleşen bu olay çevreye duyarlı vatandaşlar tarafından ihbar edildi.

    İhbar üzerine alışveriş merkezinin bu eylemini gece saat 02.00 sıralarında yaptığımız gözlem ihbarın doğru olduğu ortaya çıktı.

    Kameralarla tespit ettiğimiz görüntüler böylesine büyük bir Alışveriş Merkezine yakışmadığını ortaya koyarken cevre sakinleri ise bizim aracılığımız ile yetkilileri göreve davet ediyorlar.

    Mersin"in en büyük Alışveriş merkezi yaptığı yanlış uygulama ile çevre skandalına neden oluyor. Alışveriş Merkezinde biriktirilen kanalizasyon atıkları gece alışveriş merkezinin kapanması ile birlikte siyah çöp poşetlerine konularak traktörlerle 300 metre mesafedeki tarım alanı ve yerleşim birimlerinin ortasına dökülüyor. Dökülen kanalizasyon atıkları çevreye pis koku yaymaya devam ediyor.

    Mersin Kent merkezinde yaşanan bu çevre katliamına seyirci kalan Yenişehir Belediyesine ateş püsküren vatandaşlar "Avrupa"da en iyi alışveriş Merkezi seçilen böylesine büyük bir alış veriş merkezinin bu uygulamasını kınıyoruz. Her şey para kazanmak değil" diye tepkilerini dile getirdiler.

    Vatandaşlar bu koku ile şaşkına döndük Kanalizasyon atıklarının Avrupa"nın en iyi alışveriş merkezi tarafından dökülmesi ayrı bir çevre skandalına neden olurken yetkililerin bu olaya nasıl bir tepki gösterecekleri ise merak konusu oldu.

    KOKU YAYILIYOR

    Bu arada siyah poşetlere doldurularak Dev Alışveriş merkezinin 300 metre ilerideki tarım arazisine gecenin geç saatlerinde dökülen kanalizasyon atıklarının kokuları çevreye yayılmaya devam ediyor. Vatandaşlar yetkilileri göreve davet ederken çevre halkı " pis kokudan dolayı evlerimizde oturamaz duruma geldi. Büyük rahatsızlık duymaktayız. Nerede çevre müdürlüğü, nerede diğer yetkililer diyerek tepkilerini dile getirdiler.

    HABER7.COM




    Avrupa'nın en iyi AVM'sinde atık rezaleti Yorumları