Saadet'in gündemindeki iki senaryo   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-24-2010 (00:36)   Son Mesaj: 09-24-2010 (00:36)    Cevap: 0    Gösterim: 679  

    09-24-2010

    Saadet'in gündemindeki iki senaryo

    Saadet'in gündemindeki iki senaryo


    Saadet Partisi'nde bir süredir devam eden iç çekişmeler, Mahkeme kararıyla kayyum atanmasının ardından farklı bir boyuta taşındı. Dün yapılan ve 68 üyenin katıldığı GİK toplantısında iki konu gündeme geldi:

    İsmail Uğur'un haberi
    Habertaraf'ın haberine göre SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un ısrarla "Birlik ve beraberlik içinde sabırlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" şeklindeki tavrı, bugün gerçekleştirilen Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısından sonra değişebilir. SP Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, SP GİK toplantısında yaşananları anlattı.

    75 kişiden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına 4 izinli üyenin dışında 68 kişiyle yoğun bir katılım olduğunu ifade eden SP Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, kurul üyelerinin Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un arkasında kararlılıkla durduklarını vurguladı.

    Arslan, GİK toplantısında 2 farklı görüşün ağırlık kazandığını belirterek, bunları şöyle dile getirdi:

    1. GÖRÜŞ: YENİ BİR PARTİYLE YOLA DEVAM EDELİM

    "Arkadaşlarımızın bir kısmı bundan böyle SP çatısı altında siyasete devam etmenin anlamsız olduğunu dile getirdiler. SP'de devam edilmesi halinde parti içi mücadelenin devam edeceğini ve bu nedenle SP'nin toplumun umudu olmaktan çıkacağını gerekçe göstererek, yeni bir parti kurarak yola devam edilmesi gerektiğini beyan ettiler. 'Parti sürekli mahkemeye taşınan bir konumda olacak ve biz projelerle ilgilenemeyeceğiz. Yeni bir yol çizelim, yeni bir parti kuralım yolumuza devam edelim' diyorlar. Numan Bey artık halkın umudu olan bir lider haline gelmiştir. Toplumun tamamına hitap edelim ve halka yeni bir umut olalım düşüncesindeler."

    2. GÖRÜŞ: PARTİ İÇİNDE KALALIM, HUZURSUZLUK ÇIKARANLARI TASFİYE EDELİM

    "Öne çıkan bir diğer görüş ise; SP içinde mücadeleye devam edilmesi gerektiği, bazılarının huzursuzluk çıkarmaya devam etmesi halinde bunların partiden tamamen tasfiye edilmesi şeklinde. 'Biz burada mücadeleyi verelim, kongreyi kazanalım. Eğer bazıları kongre sonrası rahatsızlık vermeye devam ederse onları tasfiye eder yolumuza devam ederiz.' diyorlar."

    Ama ortada bir gerçek var ki; tüm GİK üyeleri Numan Bey'in arkasında kararlılıkla duracaklarını ifade ediyorlar. GİK toplantısında homojen bir çalışma yürütüldü. GİK'te farklı görüşler var ama çatlak ses yok. İstişare sonrasında ne karar verilirse herkes buna uyma yönünde irade belirtti.

    KONGRE YAPILIRSA NUMAN BEY YENİDEN KAZANIR

    Yeni bir kongre olursa ve Numan Bey yeniden aday olursa, mutlaka kazanır. Yapılacak bir kongrede Numan Bey'in kaybetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Delegelerin en az yarısının oyunu alarak yeniden genel başkan seçilir kanaatindeyiz.

    "NUMAN BEY TOPLANTIDA GÖRÜŞ BELİRTMEDİ"

    Arslan, Numan Kurtulmuş'un GİK toplantısında görüş belirtmediğini ve konuşmamayı tercih ettiğini dile getirerek, "Numan Bey Başkanlık divanında da görüş belirtmek istemiyor. Tüm görüşler ortaya çıkıp belli bir görüş ağırlık kazandıktan sonra kendi fikrini ortaya koyacaktır. Numan Bey'in aldığı kararın arkasında il teşkilatları ve GİK üyeleri duracaktır.

    "PARTİDE ÇOK CİDDİ BİR SİYASİ VE FİKRİ AYRIŞMA VAR"

    Kazım Arslan, SP içinde çok ciddi bir siyasi ve fikri ayrışmanın bulunduğunu vurgulayarak, "Artık parti içinde bazı şeylerin sorgulanması gerektiğini düşünüyoruz. Partide yaşanan olay sadece üç beş kişinin yönetime alınıp alınmaması meselesi değil. Siyasi ve fikri anlamda ciddi bir ayrışmanın neden olduğu bir mücadele. Bunun sonuçlarını önümüzdeki günlerde daha net göreceğiz." şeklinde konuştu.

    "NUMAN BEY'İN AK PARTİ'NİN BAŞINA GEÇMESİ ÜTOPİK BİR SENARYO"

    Bazı yazarlar tarafından dile getirilen "Erdoğan köşke, Kurtulmuş AK Parti'nin başına" senaryosunun ütopik bir senaryo olduğunu belirten Arslan, Kurtulmuş'a bizzat Erdoğan tarafından 3 kez teklif geldiğini, Kurtulmuş'un üçünde de reddettiğini söyledi. "Böyle bir senaryoyu hiç konuşmadık bile. Numan Bey kendi siyaset dilini ve anlayışını ülke yönetimine taşıma konusunda kararlılık içinde." diyen Arslan, bu tür senaryolar ciddiyetten uzak, ütopik senaryolar olduğunun altını çizdi.




    Saadet'in gündemindeki iki senaryo Yorumları