İstanbul'dan 7 tır dolusu yardım   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-23-2010 (23:57)   Son Mesaj: 09-23-2010 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    09-23-2010

    İstanbul'dan 7 tır dolusu yardım

    İstanbul'dan 7 tır dolusu yardım


    Sel felaketinden zarar gören Pakistan halkı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda ilçe belediyelerinden toplanan 7 TIR dolusu yardım malzemesi, bölgeye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

    Toplanan yardım malzemeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen törenle Türk Kızılayı'na teslim edildi.
    Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''asrın felaketi'' olarak adlandırılabilecek, insan gücünün ötesinde bir afet yaşayan Pakistan halkı için toplanan yardım malzemelerinin bugün yola çıkacağını söyledi.

    Pakistan'daki felaketin aktarılanın çok ötesinde olduğunu vurgulayan Topbaş, 50 kilometre genişliğinde, bin 650 kilometre uzunluğunda bir alanın sular altında olduğunu, 20 milyon kişinin evsiz ve barınaksız şekilde çok kötü şartlar altında yaşadığını ifade etti.

    Topbaş, tüm bu yaşananların insanlık için bir mesaj olduğunu belirterek, ''Milyonlarca insan dünyadan gelecek yardımı bekliyor. Böyle bir süreçte insanlar ne kadar duyarlı ne kadar yardımsever adeta bir imtihandan geçiyor'' dedi.

    Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya duyarlılık gösterdiklerini, bölgeye gönderilen öncü ekibin raporları doğrultusunda gerekli ihtiyaçların tespit edildiğini anlatan Topbaş, Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinden toplanan 1 milyon 270 bin liranın da Başbakanlık Afet Fonu hesabına yatırıldığını bildirdi.

    Topbaş, dünya ölçeğinde bir felaket yaşandığı için tüm ulusların acilen konuya duyarlılık göstermesi gerektiğini vurgulayarak, Türkiye Belediyeler Birliği olarak da 300 milyon liralık bir yardım toplandığını kaydetti.

    Bir vatandaşın yedi küçük altınını Pakistan'da kullanılmak üzere buradaki görevlilere ulaştırdığını ifade eden Topbaş, ''Bu çok anlamlı bir yardım. Pahadaki yükü önemli değil. Bu bir aşk, bu bir sevda. Tüm yurttaşların iyi niyet göstergesi olarak yardım kampanyalarını desteklemesini dilerim. Nefislerden yapılacak fedakarlık başka insanların çok ciddi yaralarını sarabilir'' diye konuştu.

    Türk milletinin var olan değerlerinden birinin yardımlaşma ve paylaşma duygusu olduğunu kaydeden Topbaş, Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda toplanan yedi TIR dolusu yardım malzemesiyle birlikte ilk etapta sağlık uzmanı, aşçı, mühendis, elektrik ustası, sıhhi tesisatçı ve gıda mühendislerinden oluşan 28 kişilik ekibin de çalışmalarda bulunmak üzere Pakistan'a gideceğini, daha sonra bu ekibe 26 kişinin daha katılacağını söyledi.

    Topbaş, Dünya Belediyeler Birliğinin de Pakistan'daki felaket konusunda bir hassasiyete ulaşması için çalışmalar başlattığını sözlerine ekledi.

    Kadir Topbaş, daha sonra yedi TIR dolusu yardım malzemesi ile hayırsever vatandaşın kendilerine ulaştırdığı yedi çeyrek altını Türk Kızılayı Genel Müdürü Ömer Taşlı'ya teslim etti.

    Yardım malzemelerini ve çalışmalarda bulunacak ekibi götüren araçlar uğurlandı.

    -YARDIM MALZEMELERİ-

    Pakistan'a gönderilen teknik, tıbbi, gıda ve giyecek yardım malzemeleri arasında ''83 adet dalgıç pompa ve aparatları, 3 adet jeneratör, 2 adet çamur pompası, 4 adet uzatma kablosu, 54 adet tencere seti, 124 adet ampul, 2 bin 840 adet upren tablet (eklem ağrısı için ilaç), 7 bin 700 adet gıda kolisi, 408 adet 0,5 litre içme suyu, 2 ton makarna, 22 bin 495 adet muhtelif giysi, 3 bin 877 adet pijama ve iç çamaşırı, bin eldiven, bin 598 adet yün bere, 904 çift terlik ve sandalet, bin 915 çift ayakkabı ve çizme, 5 bin 92 çift çorap, 7 koli ayakkabı, 417 adet battaniye ve yorgan'' bulunuyor.




    İstanbul'dan 7 tır dolusu yardım Yorumları