Fuhuşta çıkan belgeler Genelkurmay'a soruldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-23-2010 (20:55)   Son Mesaj: 09-23-2010 (20:55)    Cevap: 0    Gösterim: 481  

    09-23-2010

    Fuhuşta çıkan belgeler Genelkurmay'a soruldu

    Fuhuşta çıkan belgeler Genelkurmay'a soruldu


    Asker ve bürokratları hedef alan fuhuş çetesine yönelik operasyonda ele geçirilen "devlete ait gizli" belgelerin yer aldığı şifreli CD'ler Genelkurmay'a soruldu.

    Askeri planların ve Türkiye'de faaliyet gösteren terör örgütlerine ilişkin kriptolu bilgilerin yer aldığı belirtilen belgelerin Genelkurmay'a sorulduğu belirtildi.
    Çeteye yönelik operasyon kapsamında evinde arama yapılan Albay İbrahim Sezer'de birçok belge ve görüntü bulunmuştu. TÜBİTAK, savcılığın isteği üzerine hazırladığı raporda Albay İbrahim Sezer'in evinde bulunan belgelerin bazılarının 'devlete ait gizli belgeler' olduğu belirtmişti. Bu belgelerin şifrelenmiş CD'lerin içinde yer aldığı tespit edilmişti. Söz konusu CD'ler emniyet tarafından çözülmeye başlandı. Çözülen CD'lerin içinde devlete ait gizli belgeler çıktı.

    Bu belgelerde askeri planların ve Türkiye'de faaliyet gösteren terör örgütlerine ilişkin kriptolu bilgilerin olduğu belirtildi. Albay Sezer'in evinde çıkan bu belgeler soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen tarafın Genelkurmay'a soruldu. Genelkurmay'dan gelecek yanıtı bekleyen savcı Seçen'in soruşturmayı daha da derinleştireceği öğrenildi.

    Ayrıca şifreli CD'lerde bazı askeri personellerin özel hayatlarına ilişkin yeni bilgiler ve görüntüler de ortaya çıktı. Bunun üzerine Seçen, yaklaşık 90 askeri personelin "mağdur- müşteki" sıfatıyla ifadesinin alınması için Merkez Komutanlığı'na talimat gönderdi.

    SEZER EMEKLİ OLDU

    Söz konusu şifreli CD'ler evinde bulunan Albay İbrahim Sezer'in emekli edildiği öğrenildi. Albay Sezer, geçtiğimiz haftalarda emeklilik dilekçesini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na göndermişti. Sezer'in emeklilik dilekçesinin kabul edildiği ve emekliliğe sevk edildiği belirtildi.




    Fuhuşta çıkan belgeler Genelkurmay'a soruldu Yorumları