Baba-kızı öldüren şöföre 7 yıl hapis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-23-2010 (19:07)   Son Mesaj: 09-23-2010 (19:07)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    09-23-2010

    Baba-kızı öldüren şöföre 7 yıl hapis

    Baba-kızı öldüren şöföre  7 yıl hapis


    Sakarya'da, arkadaşları ile birlikte alkol aldıktan sonra ehliyeti olmadan direksiyon başına geçerek bir evin içinde baba ve küçük kızının ölümüne neden olan üniversite öğrencisi genç kız, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Kaza, Adapazarı Şeker Mahallesi Çevreyolu üzerinde bir yıl önce meydana geldi. Üniversite öğrencisi Harika H. (22) arkadaşlarıyla birlikte alkol aldıktan sonra lüks otomobille bir eve çarparak evde bulunan baba İbrahim Aydın (38) ile 9 yaşındaki kızı Sinem'in ölümüne, 3 yaşındaki bir çocuğunda ağır yaralanmasına neden olmuştu. Bir yıldır devam eden duruşmaların ardından Harika H. (22) Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez karar duruşmasına çıktı.
    Mahkeme heyeti tarafından son kez savunmaların alınmasının ardından karar açıklandı. Mahkeme heyeti, Harika H.'ye bilinçli ve taksirle iki kişinin ölümüne neden olmak suçlarından hakkında hazırlanan iddianamede 2 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi istenmesine rağmen önce 6 yıl hapis cezası verdi.

    Sanığın suçu bilinçli taksirle işlediğinden dolayı mahkeme heyeti cezayı yarı oranında artırarak daha sonra 9 yıla çıkardı. Sanığın duruşmada ortaya çıkan pişmanlık halini indirim nedeni olarak kabul eden mahkeme heyeti, Harika H.'ye verilen cezayı 6'da bir oranında düşürerek verilen cezayı 7 yıl 6 ay hapis cezasına indirdi.

    Kararın açıklanmasının ardından bir süre tutuklu kalan daha sonra tahliye olan sanık Harika H. yeniden tutuklanarak cezaevine konuldu.




    Baba-kızı öldüren şöföre 7 yıl hapis Yorumları