Askerimiz cami bombalamadı ama yakmş!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-23-2010 (18:37)   Son Mesaj: 09-23-2010 (18:37)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    09-23-2010

    Askerimiz cami bombalamadı ama yakmş!

    Askerimiz cami bombalamadı ama yakmş!


    Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Ocak ayı içerisinde gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlamıştı. O gün "Vicdansızlara sesleniyorum" diyerek cümlesine başlayan Başbuğ, oldukça sert açıklamalarda bulunmuştu.

    Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Ocak ayı içerisinde Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı"nda düzenlenen Kazım Karabekir'ı anma toplantısının ardından gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtlamıştı. O gün "Vicdansızlara sesleniyorum" diyerek cümlesine başlayan Başbuğ, yumruğunu kürsüye vurarak konuşmasını şöyle sürdürmüştü:

    "ALLAH ALLAH" DİYEN ASKER NASIL CAMİ BOMBALATIR
    Başbuğ, Silahlı Kuvvetler'in talimnamelerinin hücumla ilgili bölümlerinde, 'Allah, Allah' diye askere taarruz ettirildiğini belirterek, 'Nasıl olur da TSK camiyi bombalattırmayı düşünür. Bu vicdansızlıktır. Lanetleniyorum' ifadesini kullanmıştı.

    EMEKLİ ORGENERAL AĞZINDAN KAÇIRDI

    Başbuğ"un o konuşmasından sadece 8 ay sonra eski Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, bir gazeteye verdiği röportajda Özel Harp Dairesi"nin çalışma sistemini anlatırken tarihi bir sırrı ağzından kaçırdı.

    KIBRIS"TA CAMİ YAKTIK BİZ

    Yirmibeşoğlu verdiği röportajda şunları söylemişti: "Gazeteci bana "Bu olay neden yapıldı?" diye sorunca ona akademik düzeyde konuştum. Şunun için yapılır dedim; "eğer bir yerde halkın galeyana gelmesini bir mukavemet hareketini göstermesini arzu ederseniz sizin saygın değerlerinize düşmanın, karşı tarafın bir şey yaptığını, küçültücü hareket yaptığını gösterirseniz, halkı galeyana getirirsiniz. Özel Harp"te bir kural vardır; halkın mukavemetini artırmak için düşman yapmış gibi bazı değerlere sabotaj yapılır. Bir cami yakılır. Kıbrıs"ta cami yaktık biz. Cami yakılır mesela."

    MESELA YANİ

    Bunun üzerine muhabirin "Cami mi yaktınız?" diye sormasıyla ağzından kaçırdığını fark eden Paşa "Mesela diyorum..." diyerek toparlamaya çalışmıştı.

    Yirmibeşoğlu"nun ağzından kaçırdığı bu açıklamadan sonra, gözler Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ"a çevrilmiş durumda.

    www.reyhaber.com




    Askerimiz cami bombalamadı ama yakmş! Yorumları