Kan donduran cinayetin davası başladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-23-2010 (18:04)   Son Mesaj: 09-23-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 678  

    09-23-2010

    Kan donduran cinayetin davası başladı

    Kan donduran cinayetin davası başladı


    Malatya'da, kaybolduktan 15 gün sonra cesedi bir bahçede gömülü bulunan 24 yaşındaki öğretmen Aygün Kıranşan'ın, katil zanlısının yargılanmasına başlandı.

    Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya sanık Recep İnkaya (43) ve avukatlar katıldı.
    İfadesinde olayı anlatan İnkaya, Genç öğretmeni, kendisini şikayet edeceği korkusuyla öldürdüğünü iddia etti.

    Sanık, şöyle dedi:

    ''Otobüs durağı yakınında telefonla görüşme yapıyordu. Ben de alkollüydüm. Kendisine 'ne bekliyorsun' dediğimde 'sevgilimi' yanıtını verdi. Kendisine arkadaşlık etme teklifinde bulunduğum. Kaçmak istedi ve düştü. Yakaladım ve yaklaşık 2 saat konuştuk. Ağabeyinin polis olduğunu söyleyerek beni şikayet edeceğini söylüyordu. Şikayet etmeyeceğini söylese bırakacaktım. Başına taşla vurduktan sonra boğarak öldürdüm.''

    Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 6 Ekime erteledi.

    OLAY

    Kızlarının kaybolduğunu belirten ailenin müracaatı üzerine çalışma başlatan polis, özel bir dershanede sosyal bilgiler öğretmeni olarak çalışan Aygün Kıraşan'ın son yaptığı telefon görüşmeleri ile banka hesaplarını incelemeye almış, şüpheli olarak gözaltına alınan Malatya Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Recep İnkaya, genç öğretmeni boğarak öldürdükten sonra Çarmuzu Mahallesi'nde bir bahçeye gömdüğünü itiraf etmiş, ceset zanlının tarif ettiği yerde bulunmuştu.

    İnkaya'nın genç öğretmenin kredi kartından para çektiği de ortaya çıkmış, emniyet yetkililerince yapılan açıklamada genç öğretmenin yaklaşık 4 saat süren eziyetin ardından öldürüldüğü belirtilmişti.

    AA




    Kan donduran cinayetin davası başladı Yorumları