Eker: Gazetedeki et haberlerini biz çıkardık   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-23-2010 (15:21)   Son Mesaj: 09-23-2010 (15:21)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    09-23-2010

    Eker: Gazetedeki et haberlerini biz çıkardık

    Eker: Gazetedeki et haberlerini biz çıkardık


    Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker Gölbaşı'nda ''Koyun ve Keçi Vebası Aşılama ve Küpeleme Kampanyası''nın açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eker bakterili etlerle ilgili şunları dedi

    Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, bazı firmaların ürettiği hazır et ürünlerinde, salmonella ve listeria bakterilerinin tespit edilmesi konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yapılması gereken her şeyi yaptığını, bugüne kadar gazetelerde yer alan bilgilerin tamamını da bakanlığın ortaya çıkardığını söyledi.
    Bakan Eker Gölbaşı'nda ''Koyun ve Keçi Vebası Aşılama ve Küpeleme Kampanyası''nın açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Ette bakteri olayına ilişkin, bakanlığın bugüne kadar yapılması gereken her şeyi yaptığını vurgulayan Eker, ''bu konu bize yapılan bir başvuru üzerine ortaya çıktı. Bu başvuruyu ve şikayeti değerlendirdik. Bugüne kadar gazetelerde yer alan bilgilerin tamamını biz ortaya çıkardık'' dedi.

    Başvuru sonrasında söz konusu firmayı ve depoyu incelediklerini, katı atık imha tesisi bulunmadığını da kendilerinin ortaya çıkardığını anlatan Eker, bu çalışmalara paralel olarak depodaki diğer ürünlere ilişkin denetimleri de sürdürdüklerini kaydetti.

    Haziran ayından bu yana çalışmaların sürdüğünü, konunun savcılığa intikal ettiğini hatırlatan Eker, Bakanlık olarak gerekli tedbirleri aldıklarını ve çeşitli müeyyideler uyguladıklarını da ifade etti.

    Eker, bu müeyyidelerin bozuk ürünlerin imhası, gerekli görüldüğü taktirde ithalat ve üretim izninin iptali, idari para cezası uygulanması olduğunu hatırlattı.

    Türkiye genelinde rutin denetimlerin yapıldığını, 2009 yılında Türkiye'de 350 bine yakın denetim gerçekleştirdiklerini beliren Eker, ''gıda ile ilgili vatandaşın kafasını karıştırıp, ürünlerle ilgili üreticilerin gerçekte tamamını töhmet altında bırakacak, şüpheli hale getirecek ifadelerden kaçınmamız lazım. Yediğimiz, içtiğimiz, ürettiğimiz her şey sağlığı aykırı diye bir şey yok. Dünyanın her yerinde belirli bir yüzde de bozuk ürün çıkabiliyor'' diye konuştu.

    ''Türk halkı bakterili et tüketti mi?'' sorusu üzerine Eker, burada bir firmanın sattığı ürünlerin parasının ürünün bozuk olduğu gerekçesiyle ödenmediği, ürünün de imha edildiğinin söylenmesi üzerine kendilerine şikayette bulunduğunu, burada bir iddia olduğunu söyledi.

    Şikayet üzerine araştırma yaptıklarını ve sonraki süreci anlatan Eker, ''bunlar geçmiş tarihte olmuş olaylar. Şikayet üzerine bunu araştırdık. Bunlar açığa çıktıktan sonra da daha detaylı araştırılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk'' dedi.

    Eş zamanlı olarak, söz konusu firmanın depolarında bu ve konu ile ilgili satış noktalarında denetimler yapıldığını kaydeden Eker, ''denetimler esnasında sağlığa aykırı olduğunu tespit ettiğimiz ürünlerle ilgili zaten işlem yapıyoruz. 'Türkiye bunu yedi mi, yemedi mi?' sorusu, bu manada çok anlamlı değil. Bunları zaten tespit ettiğimiz zaman imha ediyoruz'' dedi.

    Eker, denetim ekiplerinin rafları da kontrol ettiğini, bu denetimler sırasında herhangi bir sorun çıktığında, ürüne el koyduklarını ve imha ettiklerini sözlerine ekledi.




    Eker: Gazetedeki et haberlerini biz çıkardık Yorumları