Sözcü, Erdoğan'ın davetini neden geri çevirdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-23-2010 (14:17)   Son Mesaj: 09-23-2010 (14:17)    Cevap: 0    Gösterim: 451  

    09-23-2010

    Sözcü, Erdoğan'ın davetini neden geri çevirdi

    Sözcü, Erdoğan'ın davetini neden geri çevirdi


    Başbakan Erdoğan hükümete en sert muhalefeti yapan Sözcü gazetesini cumartesi günü medya yöneticileriyle yapılacak kahvaltıya davet etti. Sözcü'nün cevabı ise...

    Başbakan Erdoğan cumartesi günü gazetelerin genel yayın yönetmenleri, medya grup başkanları ve internet medyasıyla kahvaltıda biraraya gelecek. Kahvaltının ilginç bir boyutu da Hükümete ve Başbakan Erdoğan'a en sert muhalefeti yapan Sözcü gazetesinin de kahvaltıya davet edilmiş olması.
    Sözcü Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz da kahvaltının davetli listesinde bulunuyor. Genelkurmay ve Başbakanlığın yıllardır akreditasyon uygulamasına alışmış medya için bu ilginç ve önemli bir adım. Peki hükümete bu kadar sert eleştiriler getiren gazete yönetimi kahvaltıya katılacak mı?

    SÖZCÜ ERDOĞAN'IN DAVETİNİ GERİ ÇEVİRDİ

    Son aylarda sürekli tiraj kazanan Sözcü gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz daveti doğruluyor, ama kahvaltıya katılmayacağını açıkladı. Yılmaz, "Biz uzak duralım daha iyi" diyor.

    Bugün CNN Türk'te yayınlanan Medya Mahallesi programına katılan gazeteci yazar Hadi Özışık, Ayşenur Arslan'ın bu konudaki sorularını yanıtladı ve Sözcü'nün Erdoğan'ın davetini reddederek kahvaltıya katılmama gerekçelerini değerlendirdi.

    KAHVALTIDA "ÇOK YAŞA PADİŞAHIM" MI DİYECEK?

    "Sözcü'nün genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz, Ertuğrul Özkök'ün katılacak mısınız sorusuna "aman uzak dursun" diyor. Eğer referandum sonrası Başbakan'ın fotoğrafını "Padişahım" diye yayınlıyorsan, o toplantıya da gidebilmelisin. Bunun da düşünülmesi gerekiyor bence.
    Metin Yılmaz orada mahçup olmak istemiyor. Başbakan'ın elini sıktığı zaman ne diyecek. "Sayın Başbakanım" mı diyecek yoksa "Çok yaşa padişahım" mı diyecek. Bence bundan dolayı böyle davranıyor."

    Programı hazırlayıp sunan Ayşenur Arslan'ın "Bu akreditasyon konusunu hep konuştuk. Genelkurmay yapar, Başbakanlık yapar. Şimdi de MHP'nin akreditasyonu var" şeklinde Devlet Bahçeli'nin basın toplantısına değinmesi üzerine Özışık şöyle yanıt verdi:

    "Bence olmamalı siyasilerin böyle bir hakkı olmamalı. Başbakan en sert muhalefeti yapan Sözcü'yü bile davet ediyor. Bahçeli ise en büyük kötülüğü kendisine yapmıştır. Siz İhlas Haber Ajansını, Cihan Haber Ajansını çağırmazsanız kendinize yanlış yaparsınız. Referandumdan önce Bahçeli'yle görüşenleri yanına alıp koldaş medyayı oluşturmuş."

    Gazeteciler




    Sözcü, Erdoğan'ın davetini neden geri çevirdi Yorumları