Rusya doğalgazını Çin'e satacak anlaşma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-23-2010 (10:22)   Son Mesaj: 09-23-2010 (10:22)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    09-23-2010

    Rusya doğalgazını Çin'e satacak anlaşma

    Rusya doğalgazını Çin'e satacak anlaşma


    OAO Gazprom ve Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC), 2015 itibariyle başlaması öngörülen Rus doğalgazının Çin pazarına sevkıyatı konusunda bu ayın sonunda şartname imzalamaya hazırlanıyor.

    Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Çin-Rusya Enerji Diyaloğu olağan görüşmeleri çerçevesinde, Pekin'de OAO Gazprom ve Çin Ulusal Petrol Şirketi (CNPC) heyetleri arasında ticari müzakereler gerçekleştirildi.
    Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev başkanlığındaki Gazprom heyeti ile şirketin Başkan Yardımcısı Wang Dongjin başkanlığındaki CNPC heyeti, 2015 itibariyle başlaması öngörülen Rus doğalgazının Çin pazarına sevkıyatı şartları konusunda uzlaşma sağladı.

    Uzlaşma, iki ülke arasında doğalgaz alanında ortaklık kurulması için Haziran 2009'da imzalanan Rusya-Çin Mutabakat Muhtırası ve muhtıraya ek olarak düzenlenen ve taraflar arasında işbirliğinin gelişmesi için atılacak adımları belirleyen yol haritasını kapsıyor.

    Alexander Medvedev yaptığı açıklamada, Tianjin'de gerçekleştirilen Çin-Rusya Enerji Diyaloğu oturumunun sonuçlarına göre, OAO Gazprom ve CNPC'nin bu yılın Eylül ayı sonu itibariyle, Çin pazarına Rus gaz sevkıyatı için gelecekteki kontrata temel oluşturacak bir genişletilmiş şartname imzalamayı planladıklarını bildirdi.




    Rusya doğalgazını Çin'e satacak anlaşma Yorumları