Gül, Muhtar Kent'i kabul etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-23-2010 (08:59)   Son Mesaj: 09-23-2010 (08:59)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    09-23-2010

    Gül, Muhtar Kent'i kabul etti

    Gül, Muhtar Kent'i kabul etti


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'i kabul etti.

    New York'taki The Plaza Otel'de gerçekleşen ve yarım saat süren görüşme sonrasında açıklama yapan Muhtar Kent, Türkiye'nin yükselen ekonomik başarı grafiğine dikkat çekti. Kent, girişimciliğin artırılması için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

    Cumhurbaşkanı ile görüşmesini değerlendiren Kent, "Sayın Cumhurbaşkanımıza bugün özel bir ziyaretim oldu. Amerika'dan Türkiye'ye olan yatırımlarını ve Amerikan iş dünyasının Türkiye'ye bakış açısını görüştük. Aynı zamanda Amerikan-Türk ilişkilerini değerlendirdik. Fevkalade güzel bir görüşme gerçekleşti. Her zaman için söylediğimiz konu, Türkiye'nin yükselişinin gayet bariz şekilde belli olduğudur. Türkiye her sene bariz bir şekilde gayet ileri gidiyor. Bundan 20 sene evvel Amerika'nın Türkiye'ye bakış açısıyla bugünkü bakış açısı çok farklı. Türkiye'nin ekonomik olarak elde ettiği başarılar burada ön planda" dedi.
    Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu Müslüman ülkelerde girişimciliği artırmak için bugün lanse ettikleri proje hakkında konuşan Kent, "Eski Amerikan Dışişleri Bakanı Madeline Albright ile birlikte yeni başlangıçlar ortaklığını bugün lanse ettik. İlk seçilen ülkeler arasında Türkiye de var. Yeni bir başlangıç ve uzun vadeli bir proje. Bence Müslüman ülkelerde girişimciliği geliştirmek açısından önemli bir proje. Ayrıca bu projenin Müslüman ülkelerdeki girişimciliği artıracağından kuşkum yok" şeklinde konuştu.

    1952 New York doğumlu olan Muhtar Kent, 2008 yılından bu yana Coca Cola Company'nın Başkanlığını ve CEO'luğunu yapıyor.




    Gül, Muhtar Kent'i kabul etti Yorumları