4 yaşında ihtiyar heyetine seçildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-23-2010 (03:58)   Son Mesaj: 09-23-2010 (03:58)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    09-23-2010

    4 yaşında ihtiyar heyetine seçildi

    4 yaşında ihtiyar heyetine seçildi


    Çorum'un Delibekiroğlu köyünde 2009 yerel seçimlerinde, oy pusulasına işaret olması için adı yazılan Sarı, itiraz gelmeyince ihtiyar heyetine girdi

    Çorum'un merkeze bağlı Delibekiroğlu köyünde, 4 yaşındaki bir çocuğun köyün ihtiyar heyetine seçildiği ve üyeliğinin hâlâ devam ettiği ortaya çıktı.

    29 Mart 2009'da yapılan yerel seçimde kent merkezine 35 kilometre mesafede bulunan, 32 haneli, 144 kişinin yaşadığı ve 85 seçmenin bulunduğu Delibekiroğlu köyünde üç aday yarıştı. İddialara göre, köyde yaşayanlardan 65 yaşındaki Arif Kayıkçı, muhtar adayı olan yeğeni Ramazan Kayıkçı'ya oy verdiğini ispatlamak için, kendi kullandığı oy pusulasının meclis üyelikleri kısmına 4 yaşında olan yeğeni Ö. Sarı'nın adını yazdı. Kayıkçı'nın eşi ve 4 çocuğu da aynı şekilde oy kullandı. Sandıklar açıldığında Ramazan Kayıkçı 37 oyla muhtar seçildi. 4'ü asıl 4'ü de yedek olmak üzere köy ihtiyar meclisi heyeti de belirlendi. Sadece pusulaya "işaret'' olarak ismi yazılan minik aday Sarı'ya da sandıktan 6 oy çıkınca Ö. Sarı ihtiyar meclisi yedek üyesi oldu. Seçimlerden sonra kimsenin itiraz etmemesi üzerine, 4 yaşındaki çocuk resmen aza seçilerek kayıtlara geçti.
    SARI'YI ÇAĞIRACAKLAR
    Köy Muhtarı Ramazan Kayıkçı, Ö. Sarı'nın 4 yaşında olduğunu sonradan öğrendiğini belirterek, "Çocuk dördüncü sırada yedek aza seçildiği için ona sıra gelmez diye herhangi bir itirazda bulunmadım'' dedi. Yasada 25 yaşını doldurmuş, okuma yazma bilen herkesin aday olabileceğini hatırlatan Mahalli İdareler Müdürü Nihat Özarslan ise "Sarı'yı çağırıp, şartların yasaya uygun olup olmadığına bakacağız. 4 yaşında seçilmiş ise görevlendirmede bulunmayacağız'' diye konuştu.

    TUTANAĞI VAR AMA MUHTAR BİLMİYOR
    Delibekiroğlu Köy İhtiyar Heyeti'nin 2.4.2009 tarihli tutanağında, 4 yaşındaki Ö. Sarı'nın yedek üyeliğe seçildiği, yaşı da parantez içinde belirtilerek yer alıyor. Ancak köy muhtarı Ramazan Kayıkçı yaptığı açıklamada Sarı'nın 4 yaşında olduğunu sonradan öğrendiğini söyledi.

    SABAH




    4 yaşında ihtiyar heyetine seçildi Yorumları