Kayseri'de 19 kişi gözlemeden zehirlendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-23-2010 (01:07)   Son Mesaj: 09-23-2010 (01:07)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    09-23-2010

    Kayseri'de 19 kişi gözlemeden zehirlendi

    Kayseri'de 19 kişi gözlemeden zehirlendi


    Kayseri'nin Yahyalı ilçesine bağlı Kapuzbaşı Köyünden Uzunca Yaylası'na giden 19 kişi, yedikleri peynirli gözlemeden zehirlendi.

    Zehirlenen köylüler, ambulanslarla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.
    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kapuzbaşı köyünden 19 kişi, Divriği mevkisindeki Uzunca Yaylası'nda bulunan bahçelerine ceviz toplamaya gitti. Burada kendi yaptıkları peynirli gözlemeleri yiyen köylülerden bır kısmı, kısa bir süre sonra bayıldı. Kendisinin de başının döndüğünü hisseden köylülerden Mehmet İbili, cep telefonuyla köyden Mehmet Harun'a ulaşıp, yardım istedi.

    112 Acil Servis'i arayan Mehmet Harun, ardından motosikletle köye 15 kilometre uzaklıkta bulunan yaylaya gitti.

    Harun, olay yerine gittiğinde herkesi baygın bulduğunu belirterek, olayı şöyle anlattı:

    ''Hepsinin ağızı kapalıydı ve dişleri kilitlenmişti. Ehliyet almak için gittiğim sürücü kursunda gördüğüm ilk yardım derslerini hatırlayarak, baygın yatanların zehirlendiklerini anladım ve parmağımı zorla boğazlarına sokarak kusturdum. Sonra hepsinin kafalarına su döktüm. Bu müdahalenin ardından köylü hemşehrilerimin teker teker ayıldıklarını gördüm. Daha sonra ambulansların ve sağlık ekiplerinin gelmesini bekledik. Yahyalı ve Develi'den gelen sağlık ekipleri, ambulanslarla gelerek zehirlenenleri Yahyalı Devlet Hastanesine kaldırdı.''

    Ambulanslarla Yahyalı Devlet Hastanesine getirilen 19 kişi, buradaki ilk müdahalenin ardından yine ambulanslarla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 11, Tıp Fakültesi Hastanesinde ise 8 kişi tedavi altına alındı.

    Zehirlenen Halime İbili (6), Havva İbili (22), Şerife İbili (38), İbrahim İbili (30), Fatma İbili (60), Adime İbili (25), Fatma Harun (59), Hüseyin İbili (66), Emine İbili (5), Şerife İbili, (29), Mehmet İbili (32), Ramazan İbili (4), Raziye Ekizoğlu (23), Safiye Ekizoğlu (9), İsmail Ekizoğlu (10), Cennet Ekizoğlu (62), Melike İbili (1), Fadime İbili (3) ve Abdullah İbili'nin (5) genel durumlarının iyi olduğu, bir süre daha gözlem altında tutulacakları öğrenildi.

    AA




    Kayseri'de 19 kişi gözlemeden zehirlendi Yorumları