TUSKON, NASDAQ'a mührünü vurdu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2010 (23:22)   Son Mesaj: 09-22-2010 (23:22)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    09-22-2010

    TUSKON, NASDAQ'a mührünü vurdu

    TUSKON, NASDAQ'a mührünü vurdu


    Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Amerika'nın teknoloji borsası NASDAQ'ın açılış gongunu çaldı.

    TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral, teknoloji devlerinin yer aldığı borsanın açılışını yapmaktan Türk iş dünyasının temsilcileri olarak onur duyduklarını kaydetti.
    TUSKON ve Balkan-Amerikan Dernekleri Federasyonu (FEDA) tarafından birlikte organize edilen 'Türk Balkan İş Forumu ve Liderler Zirvesi' programı için New York'ta bulunan Rızanur Meral, NASDAQ borsasında da incelemelerde bulundu. Meral buradaki konuşmasında Türkiye'de sınırlı sayıda teknoloji firmasının halka açıldığını bunun daha da artması gerektiğini ifade etti.

    Teknoloji ve inovasyona yatırımın rekabet ve verimlilik açısından öneminin altını çizen Rızanur Meral, orta ve uzun vadede Apple, Google, Microsoft gibi devlerin arasında Türk firmalarını da görmek istediklerini kaydetti. TUSKON Başkanı, kendi üyelerine de bu anlamda her türlü teşvik ve desteği vereceklerini bildirdi. Meral konuşmasında NASDAQ hakkında da bilgi verdi. NASDAQ'ın 70 ülkenin borsasına bilgi teknolojisi desteği verdiğini belirtti. Meral, "Sadece bu bile insvosyona verilen değerin göstergesi. Dünyada gerçekleşen her 10 işlemden biri NASDAQ'da gerçekleşiyor. 2009 yılında 2,9 saniyede 1 trilyon adet hissenin el değiştirmesine aracılık ederek kendine ait olan bir önceki dünya rekorunu kırdı. Bu 9,2 milyar dolarlık işlem hacmine tekabül ediyor." ifadelerini kullandı.

    Rızanur Meral ve yönetim kurulu üyelerini seans başlamadan yaklaşık yarım saat önce NASDAQ Başkan Yardımcısı Sandy Frucher karşıladı. Frucher, borsa hakkında bilgi verdi ve konuklara borsayı gezdirdi. Seans başlamasına az bir süre kala Frucher, TUSKON Başkanı Meral'i podyuma çağırdı ve kısa bir konuşma yaptı. Frucher konuşmasında Türk işadamlarını temsilen borsaya gelen Meral'e teşekkür etti ve teknoloji borsasındaki gelişmeleri anlattı. Frucher'in konuşmasından sonra geri sayımla birlikte borsanın açılışı yapıldı.

    Türkiye'nin en yaygın işadamları konfederasyonlarından TUSKON, 2007 yılında Amerika temsilciliğini kurarak bu ülke ile ekonomik kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için önemli bir adım attı. Dr. Hakan Taşçı tarafından Amerika'da temsil edilen TUSKON, 'Türk Balkan İş Forumu ve Liderler Zirvesi'nin de aralarında bulunduğu bir çok organizasyonla adını duyuruyor.




    TUSKON, NASDAQ'a mührünü vurdu Yorumları