Evren'e an ağır darbe hemşehrilerinden!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2010 (22:38)   Son Mesaj: 09-22-2010 (22:38)    Cevap: 0    Gösterim: 418  

    09-22-2010

    Evren'e an ağır darbe hemşehrilerinden!

    Evren'e an ağır darbe hemşehrilerinden!


    Geçtiğimiz 12 Eylül'de yapılan anayasa değişikliği referandumunda "evet" çıkmasından sonra dava üstüne dava açılan Kenan Evren'e en ağır darbe doğum yeri olan Manisa'nın Akhisar ilçesindeki hemşehrilerinden geldi.

    Evren'in doğduğu yer olan Manisa'nın Alaşehir ilçesi, cuntanın komutanının heykelini kaldıracak. MHP'li Alaşehir Belediye Meclisi, Atatürk Bulvarı'ndaki yenileme çalışmaları çerçevesinde 1985 yılında dikilen heykeli kaldırma kararı aldı. 10 MHP'li ve 5 AK Partili üyeden oluşan belediye meclisi, önümüzdeki ay yapılacak toplantıda heykelin akıbetine karar verecek.

    Belediye meclisinin beş ay önce aldığı karar doğrultusunda heykelin kaldırılacağını açıklayan Alaşehir Belediye Başkanı Kadir Daş, ekim ayı toplantısında konunun netleşeceğini ifade etti.

    Heykelin kaldırılma kararının önceden alındığına dikkat çeken Başkan Daş, yol güvenliği açısından yıkılması gerektiğini vurguladı. Belediye başkanı seçildiğinde Kenan Evren'in resimlerinin Atatürk'ün resimlerinden daha büyük olduğunu gördüğünü ve hemen müdahale ettiğini kaydeden Daş, "Kenan Evren'in tüm resimlerini kaldırdım. Benim için Atatürk'ten büyük komutan ve devlet adamı yoktur. Alaşehir'de belediyeye bağlı hiçbir binada Evren'in resmine rastlayamazsınız. Heykelin bugüne kadar kaldırılmaması, darbeyi tasvip ettiğimiz anlamına gelmez. Sadece devlet geleneğine olan saygımızdan dolayı dokunmadık." dedi.
    Kenan Evren'in heykelinin, 7. Cumhurbaşkanı olduğu için bugüne kadar kaldığını hatırlatan Daş, "Sevgide serbestlik, saygıda mecburiyet vardır" anlayışıyla hareket ettiğini, Evren'e saygı duyduğunu ancak sevmediğini söyledi: "12 Eylül 1980'de darağacına gönderilen gençlerden tutun, Yunanistan'ın NATO'ya girmesine izin vermesine kadar büyük hataları olmuştur."

    Referandumda 1980 darbesinin başmimarı Kenan Evren'in memleketi Alaşehir, "hayır" demişti. 71 bin 92 seçmenin bulunduğu ilçede 55,70 "hayır", yüzde 44,30 "evet" oyu çıkmıştı. MHP'li Belediye Başkanı Daş da referandum sürecinde "evet" oyu kullanacakları ve cami imamlarını ağır bir dille eleştirmişti.




    Evren'e an ağır darbe hemşehrilerinden! Yorumları