Davutoğlu'ndan New York'ta 3'lü görüşme   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-22-2010 (21:37)   Son Mesaj: 09-22-2010 (21:37)    Cevap: 0    Gösterim: 517  

    09-22-2010

    Davutoğlu'ndan New York'ta 3'lü görüşme

    Davutoğlu'ndan New York'ta 3'lü görüşme


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, New York'ta Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Sven Alkalaj ve Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Jandrokoviç ile üçlü görüşme yaptı.

    65. dönem BM Genel Kurulu toplantıları çerçevesinde yoğun temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Bosna Hersek Bakanı Alkalaj ve Hırvatistan Dışişleri Bakanı Jandrokoviç ile Türkevi'nde üçlü toplantıda biraraya geldi.
    Başında görüntü alınmasına izin verilen toplantı, daha sonra basına kapatıldı.

    Diplomatik kaynaklar, 3 bakanın 3 ayda bir biraraya gelmeye çalıştığını, Türkiye, Bosna Hersek ve Hırvatistan arasındaki işbirliğini sıkılaştırmayı hedeflediklerini belirterek, bu kapsamda özellikle uluslararası toplumda Bosna Hersek'e verilen desteğin canlı tutulmasının hedeflendiğini vurguladılar.

    Ayrıca Bosna'da 3 kurucu halk arasında (Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar) ilişkileri pekiştirmenin amaçlandığını, bu üçlü mekanizmadan da güven arttırıcı önlem olarak yararlanıldığını bildirdiler. Bu kapsamda yine başta altyapı olmak ortak somut projeler üzerinde çalışıldığını kaydeden kaynaklar, özellikle hedeflerden birinin Mostar'ı barış şehrine dönüştürmek olduğunu ifade ettiler.

    Bu kapsamda Mostar müzik okulunun yeniden açılması, Mostar belediye binasının restore edilmesi, Mostar havaalanının tekrar trafiğe açılması gibi projelerin bulunduğunu belirten kaynaklar, birkaç gün içinde Bakan Davutoğlu'nun New York'ta bu kez de Bosna Hersek ve Sırbistan dışişleri bakanlarıyla da üçlü toplantı yapacağını bildirdiler.




    Davutoğlu'ndan New York'ta 3'lü görüşme Yorumları