Medya Derneği Zaman muhabirine sahip çıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2010 (21:14)   Son Mesaj: 09-22-2010 (21:14)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    09-22-2010

    Medya Derneği Zaman muhabirine sahip çıktı

    Medya Derneği  Zaman muhabirine sahip çıktı


    Medya Derneği, Zaman Gazetesi muhabirlerinden Büşra Erdal'a açılan 60'tan fazla davaya tepki göstererek, bunun basın özgürlüğü açısından endişe verici olduğunu söyledi.

    Zaman Gazetesi muhabiri Büşra Erdal'a kamuoyunu yakından ilgilendiren konularda haber yaptığından dolayı 60'tan fazla dava açıldı. Büşra Erdal bu davalardan dolayı hakim karşısına çıktı. Açılan davalara tepki gösterdiğini yazılı açıklamayla bildiren Medya Derneği yetkilileri, "Büşra Erdal'a kamuoyunu yakından ilgilendiren konularda haber yapılmasından dolayı açılan 60'dan fazla dava, haber alma hürriyeti ve basın özgürlüğü adına endişe vericidir. Bu durum görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilerin mesleklerini yapmalarını imkansız hale getirmektedir." dedi.
    Sayısız gazetecinin bazı kanunlardan dolayı zor durumda bırakıldığını aktaran Medya Derneği yetkilileri açıklamasına şöyle devam etti: "Terörle Mücadele kanunun ''kişileri terör örgütlerine hedef göstermek' suçunu düzenleyen 6. Maddesi ile TCK'nın 'soruşturmanın gizliliğini ihlali' ve 'adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarını düzenleyen 285. ve 288. maddeleri subjektif yorumlara yol açmaktadır. Farklı basın kuruluşlarından sayısız gazeteci bu durumdan olumsuz etkilenmektedir." şeklinde ifade etti.

    "Bu maddelerin gerek kendileri, gerekse uygulanış biçimleri Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası insan hakları sözleşmelerine ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içihatlarına aykırı bir durum arz etmektedir." diyen yetkililer, Sözkonusu maddelerin, insan haklarına saygılı ve demokratik bir hukuk devletinde kabul edilebilir standartlara getirilmesi bir zaruriyet olduğunu aktardı. Yetkililer, demokrasi ile yönetilen ve ifade özgürlüğünü teşvik eden bir ülkede gazetecilerin görevlerini yapamaz hale gelmeleri asla kabul edilemez bir olduğunun da altını çizdi.




    Medya Derneği Zaman muhabirine sahip çıktı Yorumları