Hüseyin Çelik'ten Bahçeli'ye komplolu cevap   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-22-2010 (18:56)   Son Mesaj: 09-22-2010 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    09-22-2010

    Hüseyin Çelik'ten Bahçeli'ye komplolu cevap

    Hüseyin Çelik'ten Bahçeli'ye komplolu cevap


    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "MHP'yi tasfiye etmeyi planlıyorlar" sözüne CHP'den sonra AK Parti'den de cevap geldi.

    AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "MHP'yi tasfiye edecekse, bugünkü yönetimin hatalarından dolayı olsa olsa halk tasfiye eder" açıklamasında bulundu. Hüseyin Çelik, yine Bahçeli tarafından dile getirilen MHP'nin efsanevi lideri merhum Alparslan Türkeş'in mezarının değiştirmek istediği iddiasını da, "Ham bir hayal" sözleriyle değerlendirdi. Bahçeli'yi Türkeş'in ruhaniyetinden yararlanmaya çalışmakla suçlayan Çelik, MHP Genel Başkanı'nın ulu orta yalan söylediğini kaydetti.
    AK Parti Genel Merkezi'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Bahçeli'nin açıklamalarını "komplo teorisi" olarak nitelendirdi. Çelik, "Milletin sempatisini kazanan ve toplumsal tabanı olan bir partiyi kimse tasfiye edemez." dedi. Çelik, toplum mühendisliğinin hiçbir zaman tutmadığını belirterek, "Millet MHP yönetimini zaten yedeğine aldı" yorumunda bulundu.

    Hüseyin Çelik Türkeş'in mezarının değiştirileceği yönündeki iddia için de, "Bu konuda bakanları ve hükümet yetkililerini aradım. Ne gündeme gelmiş, ne bir yerde konuşulmuş. Bahçeli, MHP'deki kırılıp dökülmenin ardından, toparlayıcı olacağını da anlamayınca Türkeş'in ruhaniyetinden yararlanmaya çalışıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i de aradım. O da böyle bir konuyu hiç gündemine almamış. Bir lider bu kadar ulu orta konuşursa, söyledikleri yalanlanır."

    Çelik, başkanlık sistemi konusunda daha önceki açıklamalarını hatırlatarak, böyle bir konunun gündemlerinde olmadığının tekrar altını çizdi.

    Çelik, Habertürk yazarı Bekir Coşkun'un gazeteden ayrılması konusunda da açıklamalar yaptı. Coşkun'un iddiaları üzerine Ciner Grubu'nun sahibi Turgay Ciner ve Fatih Altaylı'yı arayarak bilgi aldığını kaydeden Çelik, Ciner'in hükümetten şimdiye kadar en ufak bir telkin dahi almadığına ilişkin sözlerini gazetecilere aktardı.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik ayrıca BDP'lilerle görüşme yapılacağını da doğruladı. Bunun anormal karşılanmaması gerektiğini dile getiren Çelik önümüzdeki günlerde hükümet düzeyinde bir görüşme yapılacağını duyurdu.




    Hüseyin Çelik'ten Bahçeli'ye komplolu cevap Yorumları