Saadet'te kaosun mimarı Önder Sav mı?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-22-2010 (18:38)   Son Mesaj: 09-22-2010 (18:38)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    09-22-2010

    Saadet'te kaosun mimarı Önder Sav mı?

    Saadet'te kaosun mimarı Önder Sav mı?


    ''Durdukları yerde fitne çıkaranlar önce kendilerinin öğretilerine zarar verirler, bu partiye zarar verirler ve milletin umutlarına zarar verirler'' diyen Numan Kurtulmuş, Şevket Kazan Önder Sav görüşmesiyle ilgili ilginç sözler sarfetti.

    TBMM Gençlik Komitesi Başkanı Ahmet Biberci'yi Parti Genel Merkezi'nde kabul eden Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    Bir gazetecinin ''Dün İstanbul'da Milli Görüş il başkanı olduğunu iddia eden kişi, basın toplantısıyla İstanbul İl Kongresi'nin yeniden yapılarak, Büyük Kongre çağrısında bulundu.

    Bu konuda neler düşünüyorsunuz'' sorusu üzerine Kurtulmuş, dünkü basın toplantısından haberdar olmadığını söyledi.

    Kurtulmuş, şöyle konuştu:

    ''Türkiye bir hukuk devletidir. Herkes topladıkları imzaları getirir. Kaç imza toplanmış, kaç tane oy gerekiyor... Mahkemeler ne gerekiyorsa onu yapar. Hukukun gereği yerine getirilir.

    Ancak Saadet Partisi'nin bir tane İstanbul İl Başkanı var, bir tane Malatya İl Başkanı var, bir tane Samsun İl Başkanı vardır. Bu camianın mensuplarının aldığı terbiyeden bir tanesi de fitne çıkarmamaktır.

    Durdukları yerde fitne çıkaranlar önce kendilerinin öğretilerine zarar verirler, bu partiye zarar verirler ve milletin umutlarına zarar verirler.''

    Bir başka gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dünkü basın toplantısında Saadet Partisi'ne yönelik açıklamalarını sorması üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

    ''Yapılan referandumda millet reformdan ve değişimden yana olduğunu dile getirdi. Yüzde 42 'hayır' ve yüzde 58 'evet' kimsenin malı değildir. Milletin kendisidir.

    Bu sonuçlara herkesin saygı göstermesi gerekir. Eğer yüzde 58 'hayır' çıksaydı da bugün kullandığım ifadeleri aynen kullanırdım.

    Referandum sürecinde en net tavrı koyan partiyiz. Görüşlerimizi referandumun ilk gününden itibaren ortaya koyduk. 'Yetmez ama evet' dedik.

    Bahçeli, sağı solu suçlamak yerine önce kendi hatalarını görsün. Keşke nasıl bir anayasa değişikliği istediklerini kamuoyuyla paylaşsaydı, CHP de aynı şekilde.

    Bu bir referandumdur, AKP'ye güven oyu değildir. Bir kooperatiften bahsetti MHP. Burada en gayretli çalışmayı MHP yapmıştır, yaptığı hatalarla AK Parti'nin değirmenine su taşımıştır.

    Yeni bir anayasaya ihtiyaç var. Geniş katılımlı bir anayasa için çalışmalara bugünden başlamamız lazım.''

    ''BUNLAR İDDİA DEĞİL''

    Kurtulmuş, bir gazetecinin, ''Olağanüstü Büyük Kongre sürecinde Şevket Kazan'ın CHP Genel Sekreteri Önder Sav'dan Olağanüstü Büyük Kongre'ye ilişkin bazı belgeler aldığı yönünde iddialar var. Nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusuna şu yanıtı verdi:

    ''Bunlar iddia değil. Bunlar iddia edilmiyor. Geçen hafta başlayan dava sürecinde, bugün de bu davalar devam edecek, davacı olan arkadaşların mahkemeye sunduğu delillerin tamamına yakını Cumhuriyet Halk Partisinin delilidir. Yani bu deliller Cumhuriyet Halk Partisinin daha önce karşılaşmış olduğu davalara aittir.

    İşin daha ilginç tarafı bu davaların hiçbiri Yargıtayın sitelerinde bulunmayan davalardır. Avukat arkadaşlar arayıp, bunları bulamadılar. Öyle anlaşılıyor ki, davacı arkadaşlara özel kuryeyle gönderilmiş dava sonuçlarıdır.''

    Bir gazetecinin, ''Mustafa Kamalak'ın olağanüstü kongreye gitmemenin Anayasa'ya aykırı olduğu yönünde açıklamaları var.

    Bu konuda neler düşünüyorsunuz'' sorusu üzerine Kurtulmuş, ''Mahkemelerde bu konu devam ediyor. Herhalde Anayasa Mahkemesi, aykırı mıdır, değil midir, buna karar verecek. Ben karar verecek değilim'' dedi.

    Bu arada, TBMM Gençlik Komitesi Başkanı Ahmet Biberci, ziyarette 9 milyon seçmenin gelecek seçimlerde ilk kez oy kullanacağını belirterek, bunun Türkiye'deki gençliğin gücünü gösterdiğini söyledi.

    Türk gençliğine ve gençlerine önem veren parti veya partilerin iktidarlarını pekiştireceğini ifade eden Biberci, Türk gençlerinin karşılaştığı sorunların çözümüne ilişkin bir dosyayı da Kurtulmuş'a verdi.

    Kurtulmuş da Türkiye'de gençliğe en fazla önem veren partilerden birinin Saadet Partisi olduğunu ifade ederek, yaptıkları Olağanüstü Büyük Kongre'de Gençlikten ve Kadından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını kurarak, bunu gösterdiklerini söyledi.

    Bir ülkenin en önemli gücünün, para, teknoloji olmadığını, gençlik olduğunu belirten Kurtulmuş, bu anlamda TBMM çatısı altında kurulmuş olan bu gençlik örgütüne çok büyük görevler düştüğünü ifade etti.




    Saadet'te kaosun mimarı Önder Sav mı? Yorumları