FİSKOBİRLİK borca karşılık arsa satacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2010 (17:19)   Son Mesaj: 09-22-2010 (17:19)    Cevap: 0    Gösterim: 411  

    09-22-2010

    FİSKOBİRLİK borca karşılık arsa satacak

    FİSKOBİRLİK borca karşılık arsa satacak


    Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, ''80 milyon lira dolayındaki borç yüzünden gayrımenkulleri satışa çıkaracaklarını söyledi.

    Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, ''80 milyon lira dolayındaki borcumuzdan dolayı elimiz kolumuz bağlı, ayağa kalkabilmemiz için Trabzon'daki 44 milyon liralık gayrimenkullerimizin satışını biran önce yapmalıyız'' dedi.
    Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 240 bin ortağa sahip, dünyanın en büyük üretici kuruluşlarından biri olan FİSKOBİRLİK'in yaşadığı ekonomik sorunun üretici ve piyasaya olumsuz olarak yansımaya devam ettiğini söyledi.

    Trabzon'daki gayrimenkul satışının Birliğin önünü açacak önemli bir adım olduğunu ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

    ''80 milyon lira dolayındaki borcumuzdan dolayı elimiz kolumuz bağlı, ayağa kalkabilmemiz için Trabzon'daki 44 milyon liralık gayrimenkullerimizin satışını biran önce yapmalıyız. Bu konuda sayın Tarım ve Köyişleri Bakanımızdan olumlu yanıt aldık.

    Bu Birlik için çok önemlidir. Bu satışla Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) 25 milyon lira olan borcumuzu ödeyeceğimiz gibi ofisten talep ettiğimiz 20 bin ton fındığı işleyerek tesisleri çalıştıracağız.

    Bu bizim için çok hayati bir konudur. Sayın Bakanımıza güveniyoruz. Bu konuda müjdeli haberler bekliyoruz.''

    Yaşadıkları ekonomik sıkıntı nedeniyle piyasaya girememenin üzüntüsü içinde olduklarını da ifade eden Bayraktar, ''Uzun yıllardır piyasada müdahil bir kurum olduk.

    Hep üreticinin menfaatini koruyan taban fiyatı ile alım kampanyasını başlattık. Şimdi fındık fiyatı serbest piyasa koşullarında oluşuyor.

    Bu yıl ilgili kurum ve kuruluşlar fındığın bir kilogram maliyet fiyatını 4,39 lira olarak belirledi. Buna göre 4,50 liranın altında satılacak fındık üreticiyi mağdur eder'' diye konuştu.




    FİSKOBİRLİK borca karşılık arsa satacak Yorumları