İran Şahap ve Siccil füzelerini sergiledi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2010 (16:22)   Son Mesaj: 09-22-2010 (16:22)    Cevap: 0    Gösterim: 530  

    09-22-2010

    İran Şahap ve Siccil füzelerini sergiledi

    İran Şahap ve Siccil füzelerini sergiledi


    İran'da Kutsal Savunma Haftası nedeniyle ülke genelinde çeşitli törenler düzenlendi. Törende, İran'ın savunma gücünün önemli bir kısmını oluşturan kısa ve orta menzilli füzelerin yanı sıra uzun menzilli Şahap ve Siccil füzeleri de sergilendi.

    İran ve Irak arasında sekiz yıl süren savaşın başladığı günün yıl dönümü münasebetiyle ilan edilen ''Kutsal Savunma Haftası'' kapsamında, Tahran'da da törenler yapıldı.
    Milli Marş ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende Silahlı Kuvvetler, Devrim Muhafızları ve Besic Güçlerine bağlı askerler tören alanından geçerek Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi ve diğer komutanları selamladı.

    Silahlı Kuvvetler ve Devrim Muhafızlarının kara, deniz ve hava gücüne ait çeşitli türlerdeki savunma araç gereçleri geçit töreninde tanıtıldı.

    Ağır tonajlı ve geniş araçlara yüklü çeşitli türlerdeki tank, top, uçaksavar, hücumbot, denizaltı, elektronik savunma sistemleri, uydu haberleşme cihazları, hava savunma sistemleri, akıllı bomba, füze ile uçak ve helikopterler tören alanından geçiş yaptı.

    Törende, İran'ın savunma gücünün önemli bir kısmını oluşturan kısa ve orta menzilli füzelerin yanı sıra uzun menzilli ''Şahap'' ve ''Siccil'' füzeleri de sergilendi.

    Hava Kuvvetlerine ait paraşüt birliklerinin gösteri atlayışı yaptığı törenleri, yerli yabancı yaklaşık yüz basın mensubu izledi.

    Tümgeneral Firuzabadi'nin yanı sıra Silahlı Kuvvetler Genel Komutanı Tümgeneral Ataullah Salihi, Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, Gönüllü Güvenlik Güçleri (Besic) Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Negdi, kuvvet komutanları, çok sayıda üst düzey yetkili ile yabancı askeri ateşeler törenlerde hazır bulundu.




    İran Şahap ve Siccil füzelerini sergiledi Yorumları