Deliduman: Herhangi örgütle ilişkimiz yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2010 (15:36)   Son Mesaj: 09-22-2010 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    09-22-2010

    Deliduman: Herhangi örgütle ilişkimiz yok

    Deliduman: Herhangi örgütle ilişkimiz yok


    'Devrimci Karargah Örgünü''ne yönelik operasyonda Genel Başkanı Rıdvan Turan ve bazı yöneticileri gözaltına alınan SDP İstanbul İl Başkanı Yasemin Deliduman, silahlı mücadele veren herhangi bir örgütle ilişkilerinin olmadığını söyledi.

    Partinin Taksim'deki İstanbul İl Merkezinde, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP), Sosyalist Parti, Demokrasi İçin Birlik Hareketi, Barış ve Demkorasi Partisinin temsilcilerinin katıldığı ortak bir basın toplantısı düzenlendi.
    Burada konuşan Deliduman, dün sabaha karşı yapılan operasyon kapsamında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, Genel Başkan Yardımcıları Günay Kubilay ve Ecevit Piroğlu, parti üyeleri Ulaş Bayraktaroğlu, İbrahim Turgut, Sultan Seçik Kubilay, Özgür Cafer Kalafat ile TÖP sözcüleri Oğuzhan Kayserilioğlu ve Tuncay Yılmaz'ın İstanbul'da, Semih Aydın'ın da Bursa'da gözaltına alındığını belirtti.

    Deliduman, emekçilerin sorunları etrafında mücadele eden bu kişilerin tamamen uydurma suçlamalarla gözaltına alındığını öne sürerek, ''SDP ve TÖP'ün silahlı mücadele veren herhangi bir örgütle ilişkilendirilmeye çalışılması, doğrudan demokratik zemine yönelik antidemokratik bir saldırıya kılıf uydurmaktan başka bir anlama gelemez'' dedi.

    BDP Milletvekili Sebahat Tuncel de saldırının demokrasi ve halkların kardeşliği için mücadele edenlere yönelik olduğunu savunarak, toplumsal mücadeleye yönelik yapılan saldırıların ilk olmadığını, son 1,5 yılda bin 700 kişinin cezaevine konulduğunu söyledi.

    Demokrasi İçin Birlik Hareketi adına konuşan Ertuğrul Kürkçü de birlikte çalıştıkları SDP ve TÖP'ün Devrimci Karargah Örgütü ile yan yana olmadığını ifade ederek, Türkiye'de faaliyetlerinden hoşlanılmayan politik güçlerin içine sokulmak istenen kova olduğunu, Kürtlerin PKK, ulusalcıların Ergenekon son olarak da soldakilerin devrimci karargah kovasına sokulduklarını ileri sürdü.




    Deliduman: Herhangi örgütle ilişkimiz yok Yorumları