FLAŞ!Saadet Partisi kayyuma devredildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2010 (15:38)   Son Mesaj: 09-22-2010 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 556  

    09-22-2010

    FLAŞ!Saadet Partisi kayyuma devredildi

    FLAŞ!Saadet Partisi kayyuma devredildi


    Türkiye siyaset tarihinde görülmemiş olay. Saadet Partisi kayyuma devredildi. 11 Temmuz’daki olaylı kongrenin usulsüz yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvuran Oğuzhan Asiltürk öncülüğünde açılan dava karara bağlandı.

    Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi, Saadet Partisi'nde, Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere, Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın görevlendirilmesine karar verdi.

    11 Temmuz"da yapılan Olağanüstü Kongreyi geçersiz kılan mahkeme, Genel Başkan Numan Kurtulmuş"un yetkilerini elinden alarak partiyi kayyuma devretti.

    Saadet Partisi'nde Olağanüstü Kongre çağrısı yapmak üzere heyet görevlendirilmesi talebiyle açılan davada, parti avukatlarının, mahkemenin görevsizlik kararı vermesi istemi reddedildi.

    Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, davacı avukatları Turhan Tutumlu ve Mustafa Kamalak ile davalı Saadet Partisi Genel Başkanlığı avukatları Fikret Karapekmez, Mücahit Kanpolat ve Hayrettin Dilekcan katıldı.

    Davalı avukatları, davada görevli mahkemenin, Anayasa Mahkemesi olduğunu savunarak, mahkemenin görevsizlik kararı vermesini talep etti.

    Davacı avukatları ise mahkemenin görevli olduğunu ileri sürdü.

    Davacı avukatları ayrıca partinin yeniden olağanüstü kongreye gitmesi istemiyle 650 üye tarafından dilekçe sunulduğunu belirterek, bu dilekçelerde, açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program komisyonları teşkili, tüzük ve program tadil komisyonu raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asil ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi ve kapanış şeklinde gündemin yer aldığını söyledi.

    Davalı avukatları da dava açma şartının oluşmadığını ileri sürerek, davaya bakma görevinin Anayasa Mahkemesi olduğu taleplerini yinelediler.

    Davacı avukatları Olağanüstü Kongreye çağırmakla görevlendirilmek üzere belirledikleri 3 üyenin duruşma salonunda hazır bulunduğunu söyledi.

    Yargıç Mustafa Altunbaşak'ın sorusu üzerine, bu üyeler, kongreye çağrı görevini kabul ettiklerini beyan ettiler.

    Yargıç Altunbaşak, Olağanüstü Kongreye çağrı yapmak üzere 3 üyenin görevlendirilmesi talebini kabul ederek, açılış, kongre divan teşkili, tüzük ve program tadil komisyonları teşekkülü, tüzük ve program tadil komisyonlarının raporlarının okunması, genel başkan, genel idare kurulu asıl ve yedek üyelerinin, yüksek disiplin kurulu asil ve yedek üyelerinin seçimi gündemi ile Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç'ın, Saadet Partisi Olağanüstü Kongresini çağırmakla görevlendirilmelerine karar verdi.

    Altunbaşak, diğer taleplerin ise reddini kararlaştırdı.

    KAMALAK: 1 AY İÇİNDE KONGRE

    Kayyumun yetki verdiği Mustafa Kamalak ise yaptığı açıklamada, "Bir ay içinde kongreye gitmeyi düşünüyoruz" dedi.




    FLAŞ!Saadet Partisi kayyuma devredildi Yorumları