Hatay'daki uyuşturu operasyonun 4 gözaltı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-22-2010 (13:06)   Son Mesaj: 09-22-2010 (13:06)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    09-22-2010

    Hatay'daki uyuşturu operasyonun 4 gözaltı

    Hatay'daki uyuşturu operasyonun 4 gözaltı


    Hatay'da Amanos Dağları'nda bir ton kubar esrar ile 350 bin kök Hint kenevirinin ele geçirildiği operasyon kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarda 4 kişi ile birlikte gözaltına alınanların sayısı 6'ya çıktığı bildirildi.

    Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Amanos Dağları'nda Kisecik köyü Karatape mevkisindeki farklı mekanlara düzenlediği, bir ton kubar esrar ile 350 bin kök Hint keneviri ele geçirilen operasyonda, bir adet jeneratör, Kaleşnikof ve av tüfeği ile bunlara ait 176 adet mermi, 2 cep telefonu bulundu.
    Damlama sistemle sulandığı belirtilen Hint kenevirin olay yerinde yakılarak imha edildiği, parmak izleri araştırması ile bazı bulgulardan olayın terör örgütü PKK bağlantısı bulunduğunun saptadığı kaydedildi.

    Yetkililer, olayla ilgisi bulunduğu belirlenerek gözaltına alınan K.D, A.G, M.D, O.Y, S.A. ve Y.V'nin sorgulanmasının sürdüğünü ve çok sayıda kişinin arandığını belirttiler.

    Yetkililer, geçen yıl 2 ton 46 gram, bu yıl da şu ana kadar 4,5 ton esrar ele geçirildiğini, bölgede bu amaçla arazi oluşturmak için ormanlık alandaki 135 kızılçam ağacının da kesildiğinin ortaya çıkarıldığını ifade ettiler.

    Yetkililer, bölgede operasyonların aralıksız sürdüğünü vurguladılar.




    Hatay'daki uyuşturu operasyonun 4 gözaltı Yorumları