4 yangının 4'ü de tesisat hırsızlığından   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-22-2010 (09:09)   Son Mesaj: 09-22-2010 (09:09)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    09-22-2010

    4 yangının 4'ü de tesisat hırsızlığından

    4 yangının 4'ü de tesisat hırsızlığından


    Son bir buçuk yıl içinde kalitesiz yalıtım ve elektrik tesisatının alev almasıyla 9 kişinin can verdiği iki büyük hastane yangını yaşayan Bursa'da dün de iki ayrı hastanede yangın çıktı. Sebep ise yine aynı...

    Tun Çam'ın haberi

    Bursa'da, kalitesiz elektrik malzemesi kullanılması sebebiyle dün iki ayrı hastanede yangın çıktı. Daha önce aynı nedenlerle yaşanan iki yangında 9 kişi ölmüştü
    Son bir buçuk yıl içinde kalitesiz yalıtım ve elektrik tesisatının alev almasıyla iki büyük hastane yangını yaşayan Bursa, dün yine kalitesiz elektrik tesisatı yüzünden iki hastanede çıkan yangına sahne oldu. Yangınlarda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı ancak büyük panik yaşandı. İlk yangın dün sabah 05.30'da Osmangazi Mahallesi'ndeki Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'nin bodrum katında çıktı. Buradaki 10 elektrik panosundan birinde, yaşanan kısa devre sonucu yangın başladı. Kazan dairesinden yükselen dumanlar 5 katlı hastanenin tüm katlarını sardı.

    BİR SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

    Yoğun bakımda tedavi gören 2 hasta, ambulanslarla Şevket Yılmaz Hastanesi ve Muradiye Hastanesi'ne sevk edilirken, cihaza ihtiyaç duyan bir hasta da Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Durumları çok ağır olmayan hastalar ise bahçeye çıkarıldı. Çoğu yaşlı olan hastalar arasında can pazarı yaşandı. Bazı hastalar karga tulumba dışarı çıkarıldı. Diğer yangın haberi 14.25 sıralarında Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nden geldi.

    AMELİYAT YARIM KALDI

    Hastane çatısının izolasyon çalışmaları sırasında eriyen elektrik kabloları kısa devre yapınca yangın çıktı. Kalitesiz izolasyon malzemelerinin tutuşmasıyla alevler 7 katlı hastanenin çatı katında metrelerce yüksekliğe ulaştı. Bu sırada safra kesesi ameliyatı olan Yüksel Koç isimli hastanın ameliyatının yarım kaldığı ifade edilirken, 66 yaşındaki Nursen Tosun isimli hastanın ise yangın sırasında kemoterapi tedavisi gördüğü belirtildi.

    EVDE KULLANILAN MALZEME

    Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, "Yangının bu denli büyüyüp, uzun sürmesi eski ve standart dışı malzemeden kaynaklanmıştır. Evde kullanılan malzemeleri hastanede kullanıyorlar. Yanmayan kalbo kullanılmalıydı" dedi.

    Onkoloji Hastanesi 2. kez yandı

    Bursa'da son 1.5 yıl içinde çıkan ilk hastane yangını Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde geçen yıl 26 Mayıs'ta meydana gelmişti. Elektrik kablolarının şase yapması sonucu çıkan yangın kısa sürede söndürülürken, erişkin yoğun bakım ünitesindeki 16 kişiden 9'u ölmüştü. Dün yangın çıkan Onkoloji Hastanesi'nde şubat ayında yine tesisattaki kabloların yanması sonucu yangın paniği yaşanmıştı.

    Vali Harput: Faciadan döndük

    Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Uludağ Üniversitesi Rektorü Prof. Mete Cengiz, olay yerinde incelemelerde bulundu. Harput, "Kıvılcım tesisatı tutuşturmuş. Yerinde ve zamanında müdahalelerle olası bir facia yaşanmadan gereken yapıldı" ifadesini kullandı.

    Sabah




    4 yangının 4'ü de tesisat hırsızlığından Yorumları