İskenderun'da güvercinler barışa kanat çırptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-21-2010 (21:57)   Son Mesaj: 09-21-2010 (21:57)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    09-21-2010

    İskenderun'da güvercinler barışa kanat çırptı

    İskenderun'da güvercinler barışa kanat çırptı


    İskenderun'da bu yıl ilki düzenlenen 'İskenderun Güvercini Barış Festivali'nde 170 değişik cinste 650 güvercin gökyüzüne salınarak bir dünya rekoruna imza atıldı.

    Bu yıl birincisi düzenlenen festivalde adeta hoşgörü rüzgarları esti. İskenderun Güvercini Barış Festivali dolayısıyla, Dünya Barış Günü'nde Kır-Land Dumlupınarspor Yeşilköy Villaları Tesisleri'nde, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) tarafından düzenlenen programda, 800 güvercinden 650'si gökyüzüne bırakılarak, bu alanda dünya rekoru kırıldı.
    Katılımın yüksek olduğu festivale AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanvekili Müfit Tennioğlu, İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay, İTSO Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü, Ortodoks Kilisesi papazı Dimitri Yıldırım, Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetimi İkinci Başkanı Mihail Tabaş ve Alevi cemaati temsilcileri katıldı.

    "İSKENDERUN BARIŞ VE HOŞGÖRÜ İLE ANILSIN"

    Törende ilk olarak söz alan Hatay Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çağrı Belibağlı, İskenderun Güvercini'nin adını ve özelliklerini tüm dünyaya duyurmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Ardından söz alan İTSO Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü, İskenderun'un savaşla ya da nahoş olaylarla değil, barış ve hoşgörü ile anılması için İskenderun Güvercini Barış Festivali'ni düzenlediklerini söyledi.

    MKÜ İskenderun Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cevat Tosun ise Hatay'da ezan, çan ve hazanın birlikte olduğunu, insanların hoşgörü içerisinde yaşadığını, bu birlikteliği tüm dünyaya yaymak amacıyla böylesine bir etkinliğe destek verdiklerini kaydetti.

    İTSO Başkanvekili Müfit Tennioğlu da konuşmasında, festivalin gelecek yıllarda daha kapsamlı yapılması için belediyeden yer sorununu çözmesini istedi.

    AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise yüz yıllardır İskenderun'un barış ve huzur ile anıldığını, bu birlikteliğin tüm dünyaya örnek olması için yapılan bu etkinliğin barışa öncülük edeceğini vurguladı. Son olarak söz alan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da barış ve kardeşlik adına gerçekleştirilen festivalin amacına ulaşması için çaba gösteren herkese teşekkür etti.

    Konuşmaların ardından, alanda bulunan 800 güvercinden 650'si, toplu halde gökyüzüne salıverildi. Rengarenk ve değişik cinste gökyüzüne kanat açan güvercinler unutulmaz bir görsel şölen oldu.




    İskenderun'da güvercinler barışa kanat çırptı Yorumları