'Özal'a suikastte o da var' denen paşa konuştu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-21-2010 (19:34)   Son Mesaj: 09-21-2010 (19:34)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    09-21-2010

    'Özal'a suikastte o da var' denen paşa konuştu

    'Özal'a suikastte o da var' denen paşa konuştu


    Eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Sabri Yirmibeşoğlu, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a yönelik 1988 yılında düzenlenen suikast girişimi konusunda hakkındaki iddialarla ilgili konuştu..

    Sabri Yirmibeşoğlu, ''Hem iş hem de arkadaşlık anlamında aramız çok iyiydi. Suikastın arkasında olsam merhum Özal MGK Genel Sekreteri olmam için kararnameye imza atmazdı'' dedi.
    Eski Foça'daki yazlığında gazetecilere açıklama yapan Yirmibeşoğlu, Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'a ait olduğu belirtilen ve babasına 22 yıl önce düzenlenen suikast girişimi konusunda kendisine yönelik iddiaları gazeteden okuduğunu ve çok şaşırdığını belirtti.

    Ahmet Özal'ın böyle bir beyanat verebileceğini tahmin etmediğini kaydeden Yirmibeşoğlu, şöyle konuştu:

    ''Çok şaşırdım. Aklım mantığım almıyor. Hatırladığım kadarıyla Özal'a suikast 1988 yılının Haziran ayında yapıldı. Ben o sırada Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı yapıyordum. Ağustos ayında MGK Genel Sekreterliğine tayin edildim. MGK Genel Sekreteri, üçlü kararnameyle atanır. Cumhurbaşkanı, kendine suikast girişiminde bulunan veya bulunacak bir kişiyi MGK Genel Sekreteri olarak atamaz herhalde.

    Bu mümkün değil, deli zırvası bunlar. Ortada yanlış anlaşılma var veya haber yanlış yazılmış. Hem iş hem de arkadaşlık anlamında aramız çok iyiydi. Suikastın arkasında olsam merhum Özal benim MGK Genel Sekreteri olmam için kararnameye imza atmazdı. Aklım mantığım almıyor.''




    'Özal'a suikastte o da var' denen paşa konuştu Yorumları