'Bakterili hamburger'le ilgili bakandan açıklama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-21-2010 (18:57)   Son Mesaj: 09-21-2010 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    09-21-2010

    'Bakterili hamburger'le ilgili bakandan açıklama

    'Bakterili hamburger'le ilgili bakandan açıklama


    Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 'bakterili hamburger' konusunda, "El koymamız gereken yerlerde el koyduk ve kanunların bize verdiği yetkileri kullandık." dedi.

    Avrupa Birliği Gayrıresmi Tarım Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Bakan Mehdi Eker, gündemde yer alan "bakterili hamburger" konusunda konuştu. Eker, "Bu hamburger ile ilgili denetim, geçtiğimiz Nisan ayında, yani 6 ay önce bir şikayet üzerine bizim yaptığımız bir denetim ile ilgilidir. Vardığımız sonuçlar neticesinde savcılığa müracaat ettik. El koymamız gereken yerlerde el koyduk ve kanunların bize verdiği yetkileri kullandık.
    Dolayısıyla bizim açımızdan orada bir sorun yok. Dünyanın her yerinde bu tip uygulamalar olabiliyor. Bir tarımsal veya hayvansal üründe problem çıkabiliyor. Burada da mesele, bir x firması, 'Benden köfte alındı, parası ödenmedi' diye şikayette bulunuyor. Parayı vermeyen firma, köftelerin kontrol edildiğini ve bozuk çıktığı için imha edildiğini söylüyor. İmha edilen yere gittik, buranın bir katı atık imha tesisi olduğu görülüyor. Fakat oradaki kişi de bu köftelerin köpeklere yedirildiğini belirtiyor. Orada bir takım yanlışlıklar tespit ediyoruz ve bunlarla ilgili hem maliye hem çevre ve orman bakanlığına hem de cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

    Kendisinin Belçika'da gıda satan bir yere girdiğini ve şartların Türkiye'dekinden çok da iyi olmadığını gördüğünü ifade eden Bakan Eker, her yıl Türkiye'de denetime konu olan gıda maddesi sayısı ve riske dayalı denetim sayısının arttığını anlatarak geçtiğimiz dönemlerde 30 bin civarı olan bu rakamın şimdilerde 330 bin olduğunu kaydetti.

    Dünyanın en büyük hamburger zincirlerinden birinin Belçika'da bulunan restoranında bakterili hamburgerler satıldığı, hastalıklı hamburgerlerin büyük bölümünün daha sonra iade edildiği ortaya çıkmıştı.




    'Bakterili hamburger'le ilgili bakandan açıklama Yorumları