Yazıcıoğlu'na yapılan işkenceleri hatırlattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-21-2010 (17:56)   Son Mesaj: 09-21-2010 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    09-21-2010

    Yazıcıoğlu'na yapılan işkenceleri hatırlattı

    Yazıcıoğlu'na yapılan işkenceleri hatırlattı


    Muhsin Yazıcıoğlu hakettiğ cezayı çekti diyen askeri hakime cevap Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar platformu'ndan geldi. Açıklamada Yazıcıoğlu'na yapılan işkenceler hatırladı.dı.

    HaberTürk'te Yiğit Bulut'un Sansürsüz programıda konuşan Muhsin Yazıcıoğlu'nu yargılayan ve mahkum eden askeri hakim Ali Fahir Kayacan'ın açıklamalarına cevap geldi.

    Ali Fahir Kaycan'ın 'Hakkettiği cezayı çekti' yönündeki açıklamaların Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar platformu Sözcüsü Nihat Eren Cevap verdi.

    Muhsin Yazıcıoğlu'nun uğradığı işkencelerin dile getirilmemesini eleştiren Eren açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Hiçbir insanın vicdanen kabul etmeyeceği işkence ve zulmün sayın hakim tarafından görülmemesi ve bu programda itiraf etmemesi bizi üzmüş sayın hakimi de nezdimizde bu işkenceleri yapan o zavallı lanetli gruba dahil etmiştir."

    Merhum Muhsin Yazıcıoğluna yapılan tahkir ve alçaltıcı ifadelere ve seslendirenlerine cevap vermek istiyoruz diyen Muhsin Yazıcıoğlu Gönülden Bağlılar Platformu'ndan yapılan açıkmama şöyle:

    "Emekli asker hakim Ali Fahir Kayacan"ın hukuki tespitleri doğru olmakla beraber insani ve vicdani tespitleri son derece yanıltıcı ve çarpıktır.

    Programla ilgili ayrıntılara çok girmeden düşüncelerimizi belirtmek istiyoruz.

    Şehit büyüğümüzün vefatından sonra sayın hakim rahmetli alperenimiz için oluşturulan programlar sırasında kimse "hakime soralım demedi" diyor. Sayın hakimin yanıltıcı ve çarpık tespitlerinin ipucunu bu sözcüklerde anlamak mümkün.

    25 Mart 2009 da Merhum liderimiz vefat etmiş ve bütün Türk milleti onun yasını tutarak basın yayın aracılığıyla onu bir kez daha yeniden tanımak ve kendileri için ne ifade ettiğini birazda pişmanlık duygusuyla değerlendirirken, onun bu millet için ne ifade etiğini yeni yeni kavramaya başlarken niçin 12 Eylül darbesinin hakimlerine ve neyi soracaklardı Türk milletinin %95"nin kahir ekseriyetle kıymetini bildiği, cenazesinde 1 milyon insanın olduğu merhum büyüğümüzün değeri, 12 Eylül"ün memuru olduğu içinde olsa bir şahsın ifadeleri değiştiremez.

    Sayın hakim şehit liderimizin hukuken aldığı hükmü kendisinin uygulamak zorunda olduğu ceza kanununa uygun olabilir. Zaten merhum büyüğümüzde biz hiçbir şey yapmadık bizi suçsuz yere hapse attılar dememişti. 12 Eylül öncesi ortam banka soyanlar kuyumcu öldürenler büyükelçi kaçıranlar öğrenimi ve halkın günlük yaşantısını katledenler ile bunlara karşı kendisini müdafaa eden kardeşler arasında cereyan etmiştir. Değerlerini ve idealleri adına nefsi müdafaada bulunan bir Muhsin Yazıcıoğlu"nu 12 Eylül diktasının yargılarken hukuken ortaya konulan gerekçelerin doğruluğundan şüphe edilmemesi söylenemez. Ancak sayın hakim bilmeli ki biz sizin yargılamanızı ve hükmünüzü vicdanen geçersiz saymamıza rağmen sizi mazur görüyoruz. Bu milletin sorguladığı, gönüllerinin içinde koruduğu merhum büyüğümüzün hapis yattığı sürece gördüğü işkencelerdir. Hiçbir insanın vicdanen kabul etmeyeceği işkence ve zulmün sayın hakim tarafından görülmemesi ve bu programda itiraf etmemesi bizi üzmüş sayın hakimi de nezdimizde bu işkenceleri yapan o zavallı lanetli gruba dahil etmiştir. Kendisini Muhsin Yazcıoğlu"na gönülden bağlılar olarak affettik, Allah da affetsin."





    Yazıcıoğlu'na yapılan işkenceleri hatırlattı Yorumları