TESK'in hükümetten istediği 2 öncelik!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-21-2010 (16:23)   Son Mesaj: 09-21-2010 (16:23)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    09-21-2010

    TESK'in hükümetten istediği 2 öncelik!

    TESK'in hükümetten istediği 2 öncelik!


    TESK Genel Başkanı Palandöken, Çorum'da Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaretinde, Türkiye'nin her yerini karış karış gezdiklerini ve esnafın sorunlarına çözüm aradıklarını söyledi ve hükümetten istedikleri iki önceliği sıraladı.

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, devletten en büyük isteklerinin haksız rekabetin önüne geçilmesi ve sosyal güvenlik primine katkı sağlaması olduğunu bildirdi.
    Türkiye'nin en önemli ihtiyacının birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Palandöken, esnaf ve sanatkarında birlik içinde hareket etmesi gerektiğini, küçük esnafın birbirine destek olarak tezgahını döndürebileceğini bildirdi.

    Palandöken, dünyanın sürekli bir değişim ve gelişim içinde olduğunu belirterek, ''Esnaf ve sanatkarlar, dünyadaki bu değişim ve gelişimden muhakkak ki nasibini alacaktır. Bizim görevimiz, bu süreçte esnaf ve sanatkarın bu değişime nasıl ayak uyduracağı konusunda yardımcı olmaktır'' dedi.

    Esnafın istek ve sıkıntılarını sıralayan Palandöken, şunları kaydetti:

    ''Esnaf ve sanatkarlar olarak ilk önce haksız rekabetin önlenmesini ve sosyal güvenlik primine devletin katkı sağlamasını istiyoruz. Türkiye artık büyük bir ülke...

    Esnaf ve sanatkara devlet gereken yardımı yapsın ülkede işsizlik yüzde 30 azalır. Esnafa yararlanması için KOSGEB kredisi verildi. Ancak esnafın nerede ise üçte ikisinin prim borcu var. Borcu yüzünden KOSGEB kredisine başvuramıyor.

    Sadece kredilerle de mesele çözülmüyor. Piyasada kuralları bozuk olan yerel yönetimlerin, belediyelerin esnafla yarıştığı bir düzende yasalar çıkmadan bu sorunlar çözülemez.

    Aynı zamanda sanayici ve tüccara sosyal güvenlik priminde destek verilirken esnaf bundan yararlanamıyor. Yatırması gereken BAĞ-KUR'unu bile yatıramıyor.

    Konfederasyon olarak artık kanunlarında çıkmasını sağlayacak güçteyiz. Bunun için sizin desteğinizle çalışıyoruz.''

    Küçük esnafın, büyük firmaların altında ezildiğini ifade eden Palandöken, perakende yasasının bir an önce çıkmasını isteyerek, haksız rekabetin, kuralsız koşullanmanın esnafın canını yaktığını söyledi.

    Palandöken, petroldeki vergiye de değinerek, kamyoncu, otobüsçü ve taksici için petrolün üzerindeki yüzde 75 ÖTV ve KDV'nin kaldırılması konusunda çalıştıklarını belirtti.

    Esnaf ve sanatkarın ülkedeki en önemli birlik olduğunun altını çizen Palandöken, ''Çok çalışmalıyız, projeler hazırlamalıyız. Artık insanlar projelerini ortaya koymalı, yapacakları hizmetleri öne çıkarmalı.

    Birbirimizi karalayıp kendi içimizde anlaşamazsak hükümet de esnafın ve sanatkarın sorunlarını hep öteler. Organize olup esnafın sorunlarını çözüme kavuşturmak için çabalamalıyız'' diye konuştu.

    ''SALİM BEY, KENDİSİNİ ANLATACAK NİTELİKTEDİR''

    Konuşmanın ardından bir gazetecinin Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'nun Sivil Toplum Kuruluşları için ''konsomatris'' benzetmesi yapmasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine Palandöken, ''Salim bey son derece beyefendi.

    Tanıdığım kadarıyla bu meseleleri gayet iyi bilen biridir. 'Dün sivil bir anayasanın çıkması için çalışmalar yaparken bugün ne oldu da farklı düşünceleri seslendirmeye, yeni bir anayasanın yapılmasına karşı geliyorsunuz' demeye getirdi.

    Referandumda bir çekişmeydi, siyasi bir yöne çekilmek istendi. Salim bey sonradan bu konuya açıklık getirdi. Salim bey kendisini anlatacak nitelikli, nicelikli, güzel bir insandır'' cevabını verdi.




    TESK'in hükümetten istediği 2 öncelik! Yorumları