Çağlayan: Seni doğuya süreriz lugattan çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-21-2010 (14:22)   Son Mesaj: 09-21-2010 (14:22)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    09-21-2010

    Çağlayan: Seni doğuya süreriz lugattan çıktı

    Çağlayan: Seni doğuya süreriz lugattan çıktı


    Zafer Çağlayan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun vizyonlarının artık değiştiğini ifade ederek,'Siyasetçilerin 'Seni Doğu'ya sürgün ederiz' sözü bizim lügatımızda yoktur. Buralar sürgün yeri olmaktan çıktı' dedi.

    TÜSİAD ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED), kalkınma ajanslarıyla iş dünyasının gönüllü temsil örgütleri arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlediği ''Bölgesel Kalkınma ve İş Dünyasının Rolü'' toplantı serisinin üçüncüsü Elazığ'da gerçekleştirildi.
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Çağlayan, yapılan bu toplantının yapılma dönemi ve içeriği açısından önemli olduğunu vurgulayarak bu toplantıya katılmasının bir lütuf değil, görev olduğunu söyledi.

    Bu toplantılara ilk kez katılmadığını, konuşulan konuların önemli olduğunu ve bu konular Elazığ'da konuşulmasının daha da önemli olduğunu dile getiren Çağlayan, konuşmasına şöyle devam etti:

    ''Elazığ, Doğu'nun incisi olan bir ilimizdir. Her konuda ayrı bir yere sahip ilimizdir. Elazığ diğer doğu illerine göre daha öne çıkmıştır ve terörden en az etkilenmiştir.

    Terörü iline sokmamış 'Gakgoşlarımızın' ilidir. Bu ilimiz diğer Doğu illerine göre daha şanslıdır ve Doğu'nun merkezi halindedir. Ekonomi bakımından iyi bir alt yapıya da sahiptir.

    Siyasetçilerin 'Seni Doğu'ya sürgün ederiz' sözü bizim lügatımızda yoktur. Buralar sürgün yeri olmaktan çıktı. Bizim gayemiz Batı'da ne varsa Doğu'da da o olsun. Kuzey'de ne varsa Güney'de de o olsun.''

    Çağlayan, AK Parti'nin hükümete geldiği 7,5 yılda Doğu Anadolu'nun kalkınması için 24 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. Bu yatırımlarla eğitim, sağlık, yol ve daha bir çok alana hizmet ettiklerini dile getiren Çağlayan, ''Okullar, hastaneler, yollar yaptık.

    Sosyal alanlarda çok önemli yatırımlar yapıldı. Buralara özel bir önem verildi. Yıllar önce bir Elazığ, Erzurum Türkiye'nin gelişme seviyesi ile birlikte gelişemedi. Ama bu 7,5 yılda çok önemli çalışmalar yaptık'' diye konuştu.

    İŞSİZLİKTE 'MESLEK' SORUNU VE DAP

    Doğu Anadolu'nun gelişmesi için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade eden Bakan Çağlayan şunları kaydetti:

    ''Türkiye'deki işsizlik konusundaki temel sorun 'mesleksizlik'. Bunu ben kitaptan okumadım, 27 yıl yaşadım. fabrikamda çalıştıracak işçi bulamadım. Bu konuda artık biz gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kurslar açtık. İzmir'de iş yapacaklar için kurs konuları farklıdır, Elazığ'dakiler için farklı.

    Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Konya Ovası Projesi (KOB) önemli projelerdir. Bu projelerde kalkınma ajanslarının yeri gerçekten önemlidir.

    Fırat Kalkınma Ajansı'na üye olan Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illeri bunu iyi kullanması lazım. Ajansın 11 milyon lira proje bütçesi var. Bu konuda 'Un, şeker, yağı' biz verdik 'Helvayı' siz yapacaksınız.''

    HALK OYLAMASI

    Bakan Çağlayan, 12 Eylül'de Anayasa Değişiklik Paketi için yapılan halk oylamasından sonra, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını ve 'halı altına' süpürülmüş konuların konuşulabildiğini söyleyerek, ''Bu işin siyasileştirilmesi, buna yapılacak en büyük kötülüktü.

    'Evet'inde başımızın üstünde yeri var, 'hayır'ında. Evette bizim hayırda. Keşke o tepkili konuşmalar yapılmasaydı. Türkiye 1982 Anayasa'sını değiştirerek cesaretini göstermiştir'' diye konuştu.




    Çağlayan: Seni doğuya süreriz lugattan çıktı Yorumları