Bulduğu para dolu çantayı sahibine verdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-21-2010 (13:56)   Son Mesaj: 09-21-2010 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    09-21-2010

    Bulduğu para dolu çantayı sahibine verdi

    Bulduğu para dolu çantayı sahibine verdi


    Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde bir park işletmecisi parkta temizlik yaptığı sırada bulduğu içinde 24 bin lira ve kredi kartları olan çantayı sahibine teslim etti.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçedeki Kütük Ev'in işletmeciliğini yapan Bayram Gün, parkta temizlik yaptığı sırada masa üzerinde bir çanta buldu. İçerisini kontrol etmediği çantayı bir müşterisinin unuttuğu düşüncesiyle muhafaza altına alan Gün, bir süre sonra parka gelen sahibine içinde 24 bin lira bulunan çantayı teslim etti.
    Etrafı temizlerken masanın üzerinde bir çanta gördüğünü anlatan Gün, ''Çantayı aldım, içeri koydum. Yarım saat sonra çantanın sahibi olduğunu söyleyen bir kişi yanıma geldi ve çantasını kaybettiğini söyledi. Ben de bir çanta bulduğumu belirterek kendisine içerisinde ne olduğunu sordum. Parası ve kredi kartlarının olduğunu söyledi. Çantanın içerisini birlikte açtık. İçerisinde 24 bin lira ve kredi kartları olan çantayı sahibi Mehmet Karaca'ya teslim etim'' diye konuştu.

    Bulduğu çantayı açmanın hiç aklından geçmediğini belirten Gün, ''Belki bir şeyleri kaybolur diye çantayı açmadım. Sahibi gelip çantanın içerisinde 24 bin lira olduğunu söyleyince inanmadım ve 'içerisinde 24 bin TL olan çantayı nasıl unuttunuz' dedim. Demek ki unutuluyormuş'' dedi.

    İnsanlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Gün, helalinden para kazanmaya çalıştığını, haram paraya ihtiyacının olmadığını söyledi.

    Park içerisinde para, çanta, telefon gibi malzemelerin sıkça düşürüldüğünü veya unutulduğunu belirten Gün, kendisinin bunları emanete aldığını ve bir şekilde sahiplerine ulaşarak teslim ettiğini kaydetti.

    ÇANTAYI PARKTA UNUTUP NAMAZA GİTTİ

    İçerisinde 24 bin lira ve şifresiz kredi kartları bulunan çantasına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Mehmet Karaca ise Koyulhisarlı olduğunu ama 35 yıldan beri İstanbul'da yaşadığını söyledi.

    Ticaretle uğraştığını, rahatsızlanması nedeniyle emekliye ayrılarak Koyulhisar'dan bir ev almaya karar verdiğini söyleyen Gün, şunları anlattı:

    ''Sivas'taki bir banka şubesinden 24 bin lira çekerek evi aldığım kişiye peşinatını verecektim. Ödeme yapacağım şahsı burada beklerken namaz vakti geldi ve camiye gitmek üzere buradan ayrıldım. Camiye gidip geldikten sonra çantamın olmadığını fark ettim. Tekrar koşarak buraya geldim ve Bayram beye çantamı kaybettiğimi söyledim. Kendisi de çantanın içerisinde ne olduğunu sordu. Ben de 24 bin lira ile her biri 10 bin lira limitli 20'ye yakın şifresiz kredi kartımın olduğunu söyledim. Çantayı kendisinin bulduğunu ancak içerisini açmadığını söyledi ve birlikte çantayı açtık. Çantamı bana teslim eden Bayram beye çok teşekkür ediyorum. Bu devirde böyle insanları bulmak çok zordur.''

    İSTANBUL'DA 12 BİN LİRASI ÇALINMIŞTI

    İstanbul'da 4 sene öncede arabasının içerisindeki çantasından 12 bin lirasının çalındığını belirten Karaca, ''Aynı olay İstanbul'da olsaydı aynı hüznü bir daha yaşar çantama kavuşamazdım. Şimdi çok mutluyum. Kendi memleketimde ev alarak buraya yerleşmekle en güzel kararı verdiğimi bir kez daha anladım'' dedi.




    Bulduğu para dolu çantayı sahibine verdi Yorumları