Bahçeli: Oy kaybı yok, seçimle test edin   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-21-2010 (11:38)   Son Mesaj: 09-21-2010 (11:38)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    09-21-2010

    Bahçeli: Oy kaybı yok, seçimle test edin

    Bahçeli: Oy kaybı yok, seçimle test edin


    Referandum sonuçlarını değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin oy kaybettiği şekkindeki yorumlara tepki gösterdi. 'Büyük oranda oy baybetmedik' diyen Bahçeli, bunu görmek için de seçim istedi.

    Bahçeli referandum sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

    Bahçeli basın açıklamasında şunları kaydetti:

    MHP linç edilmekle karşı karşıya kaldı. "MHP referandumda en fazla darbeyi alan partidir", "önemli ölçüde tabanını kaybetmiştir", "kalelerini kaybetmiştir ve muhtemel seçimde barajı aşıp aşamayacağı tehlikesi vardır" gibi yorumlara maruz kalmıştır.

    Burada yapılan bir referandumdur. Referandumda kullanılan oy; Beyaz ve kahverengidir. Beyaz 'Evet' kahverengi 'Hayır'dı. Sayın Başkana'In bazı açıkhava toplantılarında, özellikle İstanbul'da yaptıkları mitingde, "Referandumda verilecek oy partileri bağlamaz. Çünkü oy pusulasında parti amblemkeri yoktur. Ya 'Evet' kullanılacaktır. Ya 'Hayır' kullanılacaktır" diyerek, AKP'nin bir güven oylamasına muhatap olamamsı gerektiğini, referandumun bir AKP projesi olmadığını, defalarca tekrarlayarak konuşmasına rağmen, Sayın Başbakan'la çok sıkı fıkı olan bu kişilerin hemen oy pusulası üzerinde nerede MHP'nin yazıldığını görerek, Böyle bir "Yüzde 42'nin içerisinde MHP ancak yüzde 6-7 civarındadır" diyerek bir hükme varmaları, gerçekten Türkiye açısından basın ahlakı açısından büyük bir talihsizliktir.

    'Hayır' pusulasının üzerine, tercih mührü nereye vurulursa CHP'ye yazlıyor. Nereye vurulursa MHP'ye yazılıyor, bunu anlamak oldukça zordur. Bu bakımdam yapılmış olan değerlendirmeler bilimsel gözükmüyor.

    Eğer bunu çok ciddi anlamda bir analize tabi tutmak istiyorsak, buradan çağrım olacaktır. YSK çok kısa bir süre içerisinde referandumun köy ve mahalle esasına sandıkları da değerlendirerek kamuoyunu geniş kapsamlı bilgilendirmesinde yarar vardır. Referandumun hangi il ve ilçede, hangi oranda 'Evet' veya 'Hayır' tercihine yönelik sonucu elde edebilmek için bunun sağlıklı yolu köy ve mahalle esasına göre sandıkların sonuçlarını YSK'nın kamuoyuyla paylaşması ve bunu bir evvelki
    herhangi bir seçimle bir karşılaştırma yaparak, hangi siyasi partinin hangi köy ve mahallede veya ilçede veya ilde, oylarında ne kadar bir kaybolma olmuştur bunu çok daha iyi görmek mümkün olabilir.

    Ancak birden Türkiye genelinde bu analizler yapılmadan, bazı kamuoyu araştırma kuruluşlarının daha önceki açıklamaları doğrultusunda MHP referandum oylamasında 'Hayır' oylarından dolayı Türk siyasi hayatında mahkum etmeleri çok doğru ve sağlıklı olmamıştır. MHP bu yönüyle bir oy kaybına büyük oranda uğradığı kanatinde değiliz. Ortaya çıkan sonuçlar iyi değerlendirildiği takdirde bu kanaate varacağımız çok açıktır.

    MHP bir teklif sunmaktadır. Teklifimiz şudur: Eğer bu basın mensupları ve TV yorumcuları, siyasi partilerden bazı kesimler MHP'nin durumunu yakından görüp analiz etmek istiyorlarsa, bunu zihinleri bulandırmadan bir erken seçime giderek MHP'nin ne oranda siyasi hayatta olduğunu test etmeleri daha doğru bir yaklaşımdır.

    Sayın basın mensupları ve kıymetli televizyon yorumcuları, şimdi soruyorum. AKP"nin amblemini evette görmüyorsunuz da, hayırda MHP"nin amblemini görmeyen, yüzde 42"yi CHP"ye kaydırmakla hangi siyasi projenin adımını atıyorsunuz. Bunu açıklamanızı bekliyoruz. Bu açıdan zihin bulanıklığı yaşanmaktadır.




    Bahçeli: Oy kaybı yok, seçimle test edin Yorumları