Esenler gazileri 36 yıl sonra Kıbrıs’ta!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-20-2010 (18:57)   Son Mesaj: 09-20-2010 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    09-20-2010

    Esenler gazileri 36 yıl sonra Kıbrıs’ta!

    Esenler gazileri 36 yıl sonra Kıbrıs’ta!


    Esenler Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan ve Esenler’de ikamet eden toplam 77 gaziyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne götürüyor.

    Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu"nun da katılacağı gezide gaziler, 36 yıl önceki hatıraları tekrar yaşayacaklar.
    Esenler Belediyesi"nin 19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları çerçevesinde Esenler"de ikamet eden Kıbrıs gazilerine bir sürpriz hazırladı. 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekâtı"na katılan ve Esenler"de ikamet eden toplam 77 Kıbrıs gazisi, KKTC"ye götürülüyor. Lefkoşa Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi ile ortaklaşa düzenlenen gezi, 21 Eylül 2010 Salı günü başlayacak ve 24 Eylül Cuma günü sona erecek. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu"nun da katılacağı gezide gaziler, Girne Kalesi, Batı Gemi Müzesi, Bellapais Manastırı, Karaoğlanoğlu Şehitliği ve Müzesi, Yavuz Çıkarma Anıtı, Mavi Köşk, Venedik Surları, Lala Mustafapaşa Camii, Venedik Sarayı, Namık Kemal Zindanı, Otello Kalesi, İkon Arkeoloji Müzesi ve Salamis Harabeleri gibi ülkenin tarihi ve kültürel mekânlarını gezecekler. Gruptan 10"ar kişilik iki heyet, KKTC Meclis Başkanı Dr. Hasan Bozer, Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Metin Bulutoğulları ve KKTC Kolordu Komutanı"nı da ziyaret edecek.

    36 yıllık heyecan

    Esenler Belediyesi"nin kendilerine böyle bir imkân sunmasından son derece memnun kaldıklarını söyleyen gaziler, "Haberi öğrenince büyük bir mutluluk ve heyecan duyduk. Yavru vatanda 36 yıl önce yaşadıklarımız yeniden gözlerimizde canlanıyor. O gün oradaki insanların ve vatan toprağının kurtuluşu için ölümle burun buruna gelen bizler, bugün Allah"a şükür gezi için gidiyoruz" şeklinde konuştular.

    Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da, Kıbrıs gazilerimizin barış ve demokrasi için omuz omuza mücadele ettikleri yerleri görmek, şehit arkadaşlarını hatırlamak, Kıbrıslı Mücahitlerle karşılaşmanın heyecanını tatmak amacıyla böyle bir gezi düzenlediklerini hatırlatarak, "Şehitlik ve gaziliğin kültürümüzde özel bir yeri vardır. Bu onur ve şeref herkese nasip olmaz. Her Türk bu onur ve şerefe kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, ve kutsal değerleri için savaşır. Bizler için, şehitler nurlanmış, gaziler de onurlanmış şahsiyetlerdir. Milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk milleti ve her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır. Şehit ve gazilerimize minnet borcumuzun bir kısmını ödemek için düzenlediğimiz bu gezinin başarılı geçeceğine inanıyorum" diye konuştu.




    Esenler gazileri 36 yıl sonra Kıbrıs’ta! Yorumları