Hitler’i İsrail ile savaşa sokan Niğdeli!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-19-2010 (17:19)   Son Mesaj: 09-19-2010 (17:19)    Cevap: 0    Gösterim: 663  

09-19-2010

Hitler’i İsrail ile savaşa sokan Niğdeli!

Hitler’i İsrail ile savaşa sokan Niğdeli!

Gençlere yönelttiği sorular ve aldığı ‘trajikomik’ yanıtlarla gündeme gelen Yakup Sağlam’ın videoları internette tıklanma rekorları kırıyor. Peki ünü Niğde sınırlarını aşan bu gencin kim olduğunu ve neden böyle röportajlar yaptığını merak ediyor musunuz?

İndi Döndaş'ın haberi

Niğde TV"de yaptığı sokak röportajlarında özellikle üniversiteli gençlere yönelttiği sorular ve aldığı "trajikomik" yanıtlarla gündeme gelen Yakup Sağlam"ın videoları internette tıklanma rekorları kırıyor. Peki ünü Niğde sınırlarını aşan bu gencin kim olduğunu ve neden böyle röportajlar yaptığını merak ediyor musunuz?
    Geçen hafta sonu yapılan Anayasa değişikliği referandumu öncesi internette izlenen bir video, pek çok televizyon programına, köşe yazarının yazısına konu oldu. O video Niğde"den geliyordu, Niğde TV muhabirinin sokaktaki gençlere "İsmet İnönü, referandumda "evet" diyeceğini açıkladığı için Kemal Kılıçdaroğlu tarafından partiden ihraç edilecek. Sizce bu demokratik bir hareket mi?" sorusunu soruyordu. Yanıtlar trajikomikti. Çünkü soruya yanıt veren üniversiteliler bile İnönü"nün 1973"te hayata veda ettiğini bilmiyordu!

Hala konuşulan bu videoda o soruyu soran isim 22 yaşındaki Yakup Sağlam. Niğde TV"de program yapan Sağlam, eline mikrofonu alıp sokağa çıkıyor "Dinazorların nesli tükeniyor koruma altına alındığı açıklandı. Sizce bu yeterli bir önlem mi?" ya da "Almanya Cumhurbaşkanı Adolf Hitler, İsrail"in zulmüne son vermek için İsrail"e karşı savaş açtığını ilan etti. Müttefik olmalı mıyız?" veya "ABD"deki Özgürlük Heykeli"nin, Türkiye"den kaçırıldığı iddia ediliyor. Acaba nasıl kaçırılmıştır?" gibi sorular soruyor. Aslen Erzurumlu olan Sağlam"ın yolu Niğde"ye üniversite eğitimi için düşmüş. Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü"nü bitiren Sağlam, son iki yıldır Niğde TV"de Niğde Konuşuyor programını yapıyor. Sağlam "Anadolu insanının mikrofona söyleyecek çok sözü olduğunu görerek Niğdelileri konuşturmaya başladım" diyor.

ÖZGÜRLÜK HEYKELİ KAÇIRILDI

Programda kimi zaman düğünlerde halay çekiyor, kimi zaman tarlada patates topluyor, kimi zaman kahvede çay içiyor. İşte o sırada sorular soruyor. Ama her zaman halkı kontrpiyede bırakmıyor. Şimdiye kadar beş programda ters mantık uygulamış Sağlam. Soruları halka yöneltmeden önce çevresindekilere sormuş, "Bunu da yemezler herhalde" dedikleri an mikrofonu alıp kendisini sokağa atmış. Sağlam "Amacım insanları bilgi düzeyini ölçmek değil" itirafında bulunduktan sonra şöyle devam ediyor: "Bu sorularla ezberci eğitim sisteminin zararlarını ortaya çıkarmak ve gençlerin düşünmeden yanıt verdiğini göstermek istiyorum."

Biz mesela "ABD"deki Özgürlük Heykeli, Türkiye"den kaçırıldığı iddia ediliyor. Böyle bir şey varsa nasıl kaçırılmıştır?" sorusuna verilen "Deniz yoluyla. Kamyonun arkasına konulup gitmez" yanıtını izlerken gülüyoruz ama ya Sağlam? "Hiç şaşırmıyorum. Çünkü bu tarz cevaplar alacağımı biliyorum" yanıtını veriyor.

Sen bizi rezil mi etmek istiyorsun?

Yakup Sağlam"ın ünü il sınırlarını aştı. Dolayısıyla özellikle sorulara yanıt veren ve onların yakınlarından gelen bir tepki var: "Sen Niğde"yi rezil mi etmek istiyorsun?" Sağlam, mikrofona konuşanın Niğdeli değil Niğde"de yaşayanlar olduğunu söylüyor: "Burada pek çok üniversite öğrencisi var değişik illerden gelen. Bu arada olumsuz tepkilerin yanında olumlu tepki verenleri de söylemek isterim sokakta insanların beni görünce programlarımdan bahsedip gülümsemeleri inanın bana güç veriyor ve beni bu şehre daha sıkı bağlıyor."

Heykelin duayenine SAYGI DURUŞU

Üç yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayata veda eden heykeltıraş Prof. Dr. Tankut Öktem"in eserleri 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında İş Bankası Kibele Sanat Galerisi"nde sergilenecek. 5 Ekim- 5 Aralık günleri arasında gezilebilecek Tankut Öktem Retrospekt adlı sergi, taş ve bronza şekil veren sanatçının sanat hayatının tümüne ışık tutuyor. Sergide sanatçının ilk dönem soyut formlarından figüratif geleceğinin habercisi Özgürlük Yüzleri"nden geriye bıraktığı bine yakın çamur, taş ve bronzdan yapılmış eserine pek çok çalışması görülebilecek.

Beni Acun"a benzetmeyin

Yakup Sağlam"a "Empati kurar mısınız, o sorular size sorulmuş olsa" diye sorunca "Tereciden aldığını tereciye satma derdim! Şaka bir yana eğer böyle bir durumla karşılaşırsam düşünür ve öyle cevap verirdim" yanıtını veriyor. Kendisine "Niğde"nin Acun"u" isminin takılmasından da rahatsız olan Sağlam şunları söylüyor: "Acun İlıcalı tabii ki başarılı bir televizyoncu fakat ben kendi adımla anılmak istiyorum."

Star - Pazar

Hitler’i İsrail ile savaşa sokan Niğdeli! Yorumları