Gözaltına alınan kopyacılar Ankara'da   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-18-2010 (21:04)   Son Mesaj: 09-18-2010 (21:04)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    09-18-2010

    Gözaltına alınan kopyacılar Ankara'da

    Gözaltına alınan kopyacılar Ankara'da


    Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)'nda kopya çekildiği yönündeki iddialarla başlayan soruşturma kapsamında bugün 13 ilde eş zamanlı olarak yaptığı operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındıdı.

    Şüpheli şahıslar, Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolüne çıkarıldı. Kopya çetesi üyesi oldukları öne sürülen şahısların üç gün sonra savcılığa çıkartılmaları bekleniyor.
    Ankara, Adana, Şanlıurfa, Konya, Bolu, Bursa, Karaman ve İstanbul'un da yer aldığı illerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin de bulunması dikkat çekti. Gözaltına alınanlar arasında O.A. adında Gazi Üniversitesi Öğretim üyesi olan bir çete lideri de bulunuyor. Çetenin mekanlarında yapılan aramalarda ise sınavlarda kullanılmak üzere yurt dışından getirtilmiş çok küçük ve özel aparatlarla beraber 2 adet de ruhsatsız silah ele geçirildiği belirtiliyor. Çetede görev alan ikinci ismin de Z.B. olduğu ifade ediliyor. Gözaltına alınan kişiler arasında S.A. ve Ö.F. de bulunuyor.

    Çetenin sınava gözetmen ve öğrenci olarak müfredata hakim kopya gönderecek elemanlar soktukları, sınav sorularını sızdırmak için ise örgüt adına ÖSYM'nin sınavlarına girip kopya şebekesine sınav sorularını sızdırdıkları ileri sürülüyor. Sınavda soruları ve cevaplarını sızdıracak örgüt elemanlar ile mini kulaklıklar, saat ve kolye görünümlü cep telefonları ile sınav yerinden soruları kopya şebekesinin belirlediği bir eve sızdırıldığı, evde soruları derleyen örgüt mensuplarının cevapları yine küpe ismi verilen, mini kulaklık takmış örgüt mensuplarına sızdırdığı iddia ediliyor.

    Çete üyelerinin bu yöntemlerle Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS sınavlarında kopya çektikleri belirtiliyor.




    Gözaltına alınan kopyacılar Ankara'da Yorumları