Kocaoğlu katılmadı büyük kriz çözüldü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-18-2010 (21:05)   Son Mesaj: 09-18-2010 (21:05)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    09-18-2010

    Kocaoğlu katılmadı büyük kriz çözüldü

    Kocaoğlu katılmadı büyük kriz çözüldü


    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı Belediye Meclis Toplantısı'nda Buca Otokent esnafının yıllardır süren ruhsat sorununun çözümü için karar alındı.

    Esnafın önünü tıkayan, 1/500 bin Ölçekli İmar Planı'nda Otokent arsasında yer alan 'belediye hizmet alanı' ibaresi oy birliği ile kaldırıldı. Ak Parti ve CHP'li meclis üyelerinin ortaklığında alınan karar ile otokent esnafının önü açıldı. Büyükşehir Belediyesi'nden geçen kararın ardından Buca Belediyesi de 1/1000 ölçekli imar planında kararı onaylayacak. Kararın ardından Otokent esnafı ruhsatlarına kavuşacak. Meclis toplantısına katılan Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Akın ise, yıllarca ızdırap çektiklerini belirterek, "Artık kimliğimize kavuşmak istiyoruz. Kenti yönetenler sürekli biz yokmuşuz gibi davrandılar. Kentin gelişmesine önem veren bizler bu süreçte her türlü fedakarlığı yaptık. Sayın Kocaoğlu'nun katkıları ile sorunu çözüyoruz. Emeği geçenlere 2 bin 500 esnaf adına teşekkürler ediyorum." diye konuştu.
    ALİAĞA-MENDERES'İN TEPEKÖY'E UZATILMASI MECLİSTEN GEÇTİ

    Öte yandan Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin Torbalı Tepeköy'e kadar uzatılmasına karar verildi. İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Cumaovası'ndan Tepeköy'e kadar uzatılmasını ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi'yle, TCDD ön protokol imzalanması için onay verildi. Böylece Aliağa Menderes hattı Cumaovası''ndan Torbalı Tepeköy'e kadar uzatılmasının önü açıldı.

    Belediye Meclis Toplantısı'nda ayrıca AK Parti üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Büyükçiğli Ova Kesimi uygulama imar planlarının iptal edilen bölümüne yönelik 5 bin ölçekli imar planına parsel malikleri tarafından askı sürecinde yapılan itirazların reddi konusunda meclis oturumunun geçtiğimiz günlerde yapılan ilk oturumunda kendi grubu ile ters düşen Ak Parti Meclis Üyesi Sıddık Soysal, sert konuştu. Grup kararına uymayarak itirazların ret edilmesine karşı çıkan Soysal'ın ismi AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar'ın isteğiyle tutanaklara geçirilmişti. Dün yapılan meclis toplantısında konuşan Soysal, "Belediye meclis üyeleri egolarını tatmin etmek için konuşmaz. Halkın çıkarlarını ve isteklerini yerine getirmek için konuşur. Geçen hafta yapılan toplantıda şahsım ile ilgili söylenen sözleri reddediyorum. Ben Çiğli'de yaşadığım için halkın sorunlarını iyi biliyorum. Asla bu zamana kadar küçük düşünmedim. Ak Parti meclis üyeliğinin gerektirdiği şekilde hareket ettim. Zaten benim partim de milletimin menfaatine olan kararları alır. Büyükşehir meclis üyesi olmam Çiğli için vereceğim kararları değiştirmez." dedi.




    Kocaoğlu katılmadı büyük kriz çözüldü Yorumları