Kayıp Yakınları Musa Anter için eylem yaptı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-18-2010 (20:57)   Son Mesaj: 09-18-2010 (20:57)    Cevap: 0    Gösterim: 596  

    09-18-2010

    Kayıp Yakınları Musa Anter için eylem yaptı

    Kayıp Yakınları Musa Anter için eylem yaptı


    Diyarbakır'da her hafta oturma eylemi yapan kayıp yakınları bu sefer 1992 yılında öldürülen gazeteci ve hukukçu Musa Anter'i andı. Kayıp yakınları Anter'in katillerinin bulunmasını istedi.

    İnsan Hakları Derneği Diyarbakır İl Başkanlığı öncülüğünde her hafta eylem yapan kayıp yakınları bu hafta Musta Anter için oturma eylemi yaptı. Ellerindeki kayıpların fotoğraflarıyla Koşuyolu Parkı'na gelen kayıp yakınları, yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemi gerçekleştirdi. Burada bir konuşma yapan BDP Diyarbakır Başkanı Nijad Yaruk, Musa Anter'le birlikte uzun yıllar çalıştığını söyledi. Yaruk, "Musa Anter, kendisine bölücü diyenlerle dalga geçiyordu. İstanbul'daki evimden nasıl ayrılayım derdi. Kendisini bölücü olarak görenleri ciddiye almazdı. Bu ülkede herkesin barış, kardeşlik ve eşit şartlarda yaşamasını isterdi." diye konuştu. Kayıp yakınları konuşmaların ardından sessizce dağıldı.




    Kayıp Yakınları Musa Anter için eylem yaptı Yorumları