Operasyonların durması için Taksim'de tefli eylem   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-18-2010 (21:00)   Son Mesaj: 09-18-2010 (21:00)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    09-18-2010

    Operasyonların durması için Taksim'de tefli eylem

    Operasyonların durması için Taksim'de tefli eylem


    İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyesi bir grup, Güneydoğu'daki askeri operasyonların durdurulması ve terör örgütünün sözde ateşkesine karşılık verilmesi isteğiyle Taksim'de tefli eylem yaptı.

    Taksim'den Galatasaray Meydanı'na kadar tef çalarak yürüyen grup, basın açıklaması yaparak olaysız dağıldı.
    Aralarında çeşitli sivil toplum temsilcilerinin de bulunduğu İHD'li yaklaşık 40 kişilik grup Taksim Meydanı'nda toplandı. 'Barış' yazılı pankart ve dövizler taşıyan grup, tef çalarak İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti. 'Yaşasın halkların kardeşliği' , 'Silahlar susturun ölümleri durdurun' , 'Barışa bir ses ver çift taraflı ateşkes' , 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' şeklinde sloganlar atan grup Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

    Burada grup adına bir basın açıklaması yapan İHD İstanbul Şube Başkanı Abdulbaki Boğa, Kürt sorununu terör veya işsizlik sorunu olarak tanımlayan anlayışın, Cumhuriyet tarihi boyunca geliştirilen asimilasyon ve imha konseptli politikalarının uygulanmasında herhangi bir sorun giderici sonuca ulaşamadığını öne sürdü. Kürt sorununun çözümünde demokrasi, barış ve İnsan hakları hukukunun temel alınması gerektiği kanaatinde olduklarını belirten Boğa, Hakkari'de yaşanan ve 9 sivilin yaşamını yitirdiği olayların hükümet yetkilileri ile BDP eş başkanları arasında planlandığı söylenen görüşmeden hemen önce gerçekleşmesi ve görüşmenin hükümet tarafından iptal edilmesinin saldırının amacına ulaşmasına hizmet ettiğini iddia etti.

    İnsan hakları savunucuları olarak operasyonların derhal durdurulmasını isteyen Boğa, "Bu kirli savaş derhal sona erdirilmeli. Ne PKK'nın silahı ne de devletin silahının Kürt sorununda artık çözüm olmayacağını, çözümün müzakere ve diyalog yolu ile olabileceğini tekrar ediyoruz. KCK'nın eylemsizlik kararına cevap verilmeli ve eylemsizlik iki taraflı bir süresiz ateşkes kararına dönüşmelidir. Düzenlenen provokatif operasyonlar ve Kürt halkına dönük Hakkari'de gerçekleşen şüpheli ve provokatif saldırı benzeri saldırıların önüne geçilmelidir. Kürt coğrafyasında devam eden, askeri, siyasi ve adli operasyonlar sona erdirilmeli ölümler son bulmalıdır." şeklinde konuştu.

    Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.




    Operasyonların durması için Taksim'de tefli eylem Yorumları