Ünivirsiteli öğrenciler için yardım düğünü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-18-2010 (20:59)   Son Mesaj: 09-18-2010 (20:59)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    09-18-2010

    Ünivirsiteli öğrenciler için yardım düğünü

    Ünivirsiteli öğrenciler için yardım düğünü


    Trabzon'un Tonya ilçesinde üniversiteyi kazanan öğrenciler için 'yardım düğünü' programında 2010 yılında üniversiteyi kazanan Tonyalı 117 öğrenci için 43 bin 625 TL toplandı.

    Tonya Kaymakamlığı, Tonya Belediyesi, İskenderli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendiği etkinlikte konuşan Kaymakam Şenol Turan vatandaşlardan öğrenciler için maddi destekte bulunmalarını istedi.
    Belediye Başkanı Ahmet Kurt da üniversiteyi kazanan öğrencilere katkı sağlamak için böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti. Kurt, "Üniversiteliler düğününün bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Amacımız üniversiteyi kazanan öğrencilerimizi kutlamak, onore etmek, kazanan öğrencilerimize katkı sağlamak. Bu katkı bize daha sonra yol su olarak geri dönecek. Ben katkı sağlayan arkadaşlarımın hepsini kutluyorum." şeklinde konuştu.

    Tonya'da üniversiteliler düğününün geleneksel hale geldiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Berberoğlu da, "Tonya'da Milli Eğitim olarak 4 tane lisemiz, l2 tane ilköğretim okulumuzla 255 tane eğitim çalışanımızla hizmet vermekteyiz. Bu yıl 147 öğrencimizi mezun ettik. Öğrencilerden 27 tanesi 4 yıllık fakültelere girmeye hak kazandı. Geçen yıl mezun olan öğrencilerimizle birlikte üniversiteyi kazanan öğrenci sayımız bu yıl 117'e çıktı. Bu Tonya'nın eğitime vermiş olduğu önemin bir göstergesi." diye konuştu.

    Ardından üniversiteyi kazanan öğrenciler için orta (gelin ve damada para takma işlemi) yapıldı. Tonyalıların yanı sıra işadamları ve gurbetçiler telefonla arayarak maddi katkıda bulundu. Toplanan 43 bin 625 TL'nin öğrencilere eşit olarak dağıtılacağı belirtildi. Daha sonra 117 üniversiteli öğrencinin kurdeleleri protokol tarafından kesildi.

    Programın sonunda sanatçılar Ahmet Akyüz ve Âdem Kodalak birer konser verdi.




    Ünivirsiteli öğrenciler için yardım düğünü Yorumları