Atalay: Şehit ve gazilerimiz güvencemiz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-18-2010 (20:39)   Son Mesaj: 09-18-2010 (20:39)    Cevap: 0    Gösterim: 426  

    09-18-2010

    Atalay: Şehit ve gazilerimiz güvencemiz

    Atalay: Şehit ve gazilerimiz güvencemiz


    İçişleri Bakanı Beşir Atalay 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bakan Atalay yaptığı yazılı açıklamada: "Şehit ve gazilerimiz devletimizin varlığının güvencesi." dedi.

    Millet olarak gururumuz ve övünç kaynağımız olan kahraman gazilerimizi yad etmek ve onlara karşı vefa duygumuzun bir ifadesi olarak Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal rütbesi ve gazilik unvanının verildiği 19 Eylül gününün "Gaziler Günü" olarak kabul ve ilan edildiğini belirten Bakan Atalay, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Birlik ve bütünlüğümüzün, vatan sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın en değerli simgeleri olan şehit ve gazilerimiz devletimizin varlığının güvencesi ve sembolü olarak milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacaktır.
    Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize tevdi edilmiş en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, Devletimizin bütün kurum-kuruluşları ve imkânları onların yanında ve hizmetindedir.

    Şehitlerimizin yakınları ile kahraman gazilerimizin hayatlarını en iyi şekilde sürdürebilmeleri için Bakanlığımız büyük gayret sarf etmektedir. Şehitlerimizin yakınları ile kahraman gazilerimizin iş ve işlemlerini takip etmek ve bu konuda yapılan çalışmaları koordine etmek amacıyla Bakanlığımız bünyesinde bir daire başkanlığı oluşturulmuş; Valiliklerimizde ise irtibat büroları kurulmuştur.

    Şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü sorun ve talepleriyle bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Bakanlığımızın bütün birimleri en hassas şekilde ilgilenecek ve onlara layık oldukları kıymet verilecektir.

    Ülkenin birliği ve güvenliği ile vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gösterdikleri büyük cesaret ve fedakârlık sonucu şehit veya gazi olmuş aziz kahramanlarımızı bu millet asla unutmayacak ve daima minnetle anacaktır."




    Atalay: Şehit ve gazilerimiz güvencemiz Yorumları