Hisarcıklıoğlu önceliği anayasaya verdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-18-2010 (20:26)   Son Mesaj: 09-18-2010 (20:26)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    09-18-2010

    Hisarcıklıoğlu önceliği anayasaya verdi

    Hisarcıklıoğlu önceliği anayasaya verdi


    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyanın en kalkınmış ülkeler sıralamasında 17. sıraya yükseldiğini belirterek 2023 hedefine ulaşmak için yeni bir anayasanın şart olduğunu açıkladı.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyanın en kalkınmış ülkeler sıralamasında 25. sıradan 17. sıraya yükseldiğini belirterek, ''Şimdi 2023 yılı için kalkınmışlık hedefi olarak dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyoruz ama bu hedefe ulaşmak için öncelikle 1982 Anayasasını mutlaka değiştirmeliyiz'' dedi.
    Hisarcıklıoğlu, Bandırma Ticaret Odası ve Ticaret Borsasının, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyenler ile borsanın yüksek tescilli üreticileri için gerçekleştirdiği ödül törenine katıldı.

    Bandırma Ticaret Odası'nda yapılan törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğuna inandığını bildirdi.

    Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin dünyanın en kalkınmış ülkeler sıralamasında 25. sıradan 17. sıraya yükseldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

    ''Şimdi 2023 yılı için kalkınmışlık hedefi olarak dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek istiyoruz ama bu hedefe ulaşmak için öncelikle 1982 Anayasasını mutlaka değiştirmeliyiz. Hukuk düzenimiz ve defolu olan vergi sistemimizi yeniden düzenlemeliyiz. Geleceğe odaklanarak genç kuşağın ve yeni girişimcilerin yollarını açmalıyız. Siyasetçilerden para pul da beklemiyoruz. Onlardan tek isteğimiz, ihracatçılar ve girişimcilerin önünü açarak, rekabet ortamı yaratmaları, bürokrasiyi ortadan kaldırmalarıdır.''

    Konuşmaların ardından törende yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen, yüksek düzeyde ihracat yapan kişi ve kurumlar ile yüksek oranda ürün tescilinde bulunan üreticilere ödülleri verildi.

    Gecede, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman ve Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Hisarcıklıoğlu'na günün anısına birer plaket verdiler.

    Törene, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ile çok sayıda davetli katıldı.




    Hisarcıklıoğlu önceliği anayasaya verdi Yorumları