Kılıçdaroğlu'nun ateş püskürdüğü haber   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-17-2010 (20:36)   Son Mesaj: 09-17-2010 (20:36)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    09-17-2010

    Kılıçdaroğlu'nun ateş püskürdüğü haber

    Kılıçdaroğlu'nun ateş püskürdüğü haber


    Belçika'daki temasları ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de kendi ziyaretinin küçük düşürücü haberleri yapıldığını bunun hesabını soracaklarını söyledi.

    Kılıçdaroğlu, Brüksel dönüşünde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    ''VIP'den geçmek gibi tasası olmadığını'' ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Onun dışındaki haberlerin tamamı yalan. Üzülerek söylüyorum, haberi yazanlar gazeteci olamazlar. Çünkü yanımızdaki gazeteciler bile şaşırdılar 'böyle yalan haber nasıl oluyor' diye. Arkadaşlarıma talimat verdim, o yalan haberleri yazan gazeteler ve onları haber yapan televizyon kanalları aleyhine dava açacağız'' diye konuştu.

    Artık Türkiye'de kimsenin yalan haber yazma özgürlüğünün bulunmadığını söylemek gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, kendisini en acımasız şekilde eleştirenlere bile saygılı olduğunu, ancak yalan haber yazmanın artık 21. yüzyıl Türkiyesi'nde doğru olmadığını kaydetti.

    ''Hiç kimse aşağılık bir haberin arkasına saklanmamalı. Yalan haberin arkasına saklanmamalı'' diyen Kılıçdaroğlu, yalan haber yazmanın, üretmenin, bu haberi doğruymuş gibi kamuoyuna aktarmanın en azından okuyucuya saygısızlık olduğunu söyledi.

    Kılıçdaroğlu, ''Yalan haber yazanların ve üretenlerin hepsinin teşhir edeceklerini'' belirterek, ''Yalan haber yazanlar gazeteci olamaz, gazeteci ahlakına sahip değildirler. O nedenle o yalan söyleyenleri teşhir etmek benim görevim olacaktır ve ben bunu yapacağım'' ifadelerini kullandı.

    AA




    Kılıçdaroğlu'nun ateş püskürdüğü haber Yorumları