Adıyaman'da 4,8'lik deprem ağır hasar oluşturdu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-17-2010 (16:58)   Son Mesaj: 09-17-2010 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    09-17-2010

    Adıyaman'da 4,8'lik deprem ağır hasar oluşturdu

    Adıyaman'da 4,8'lik deprem ağır hasar oluşturdu


    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Adıyaman'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremde 3 evin ağır hasar görüdüğü açıklandı.

    Adıyaman'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 13.17'de merkez üssü Adıyaman'ın Gerger ilçesi olan, orta büyüklükte deprem kaydedildi.

    Deprem, başta Malatya olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

    Bu arada Gerger Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin şu ana kadar can ya da mal kaybına yol açtığına ilişkin kendilerine bilgi ulaşmadığını söyledi.

    Yılmaz, sarsıntının ardından köyleri telefonla arayarak bilgi almaya çalıştıklarını bildirdi.

    DEPREMİN YUVACIK MEZRASINDAKİ ÜÇ EVDE AĞIR HASARA NEDEN OLDUĞU BELİRLENDİ

    Adıyaman'ın Gerger ilçesinde meydana gelen orta şiddetli depremin, Yuvacık mezrasındaki üç evde ağır hasara neden olduğu belirlendi.

    Gerger Kaymakamı Alp Eren Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 13.17'de yaşanan 4.8 şiddetindeki depremin ardından köyleri telefonla arayarak bilgi aldıklarını söyledi.

    İlçe halkının paniğe kapılmasına neden olan yer sarsıntısının can kaybına ya da yaralanmaya yol açmadığını belirlediklerini ifade eden Yılmaz, ''İlçe merkezi ile köylerdeki birçok evde çok küçük çaplı hasarlar var. Ancak, Açma köyü Yuvacık mezrasındaki 3 evin depremden ağır derecede hasar gördüğünü öğrendik'' dedi.

    Yılmaz, vatandaşların bildirimleri çerçevesinde hasar tespit çalışmalarına başladıklarını bildirdi.




    Adıyaman'da 4,8'lik deprem ağır hasar oluşturdu Yorumları