Ayasofya yerine İpsala'da ayin yaptılar!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-17-2010 (13:58)   Son Mesaj: 09-17-2010 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    09-17-2010

    Ayasofya yerine İpsala'da ayin yaptılar!

    Ayasofya yerine İpsala'da ayin yaptılar!


    Uluslararası Ayasofya Kilise Camiası Organizasyonu'nca yapılması planlanan ve daha sonra vazgeçilen ayin ile ilgili yaklaşık 100 kişilik bir grup, İpsala Sınır Kapısı'nın karşısındaki Yunanistan Kipi Sınır Kapısında ayin yaptı.

    AA muhabirinin, İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan otobüslerde bulunan yolculardan aldığı bilgiye göre, Yunanistan'ın Dedeağaç kentinden İstanbul'a ayin yapmak için gitmek isteyen yaklaşık 100 kişilik bir grup, İpsala Sınır Kapısı'nın karşısındaki Yunanistan Kipi Sınır Kapısı'na geldi.
    Buradaki gümrük sahasında bir süre bekleyen grup, kendi aralarında ayin düzenledi. Görgü tanıkları, ayinin yaklaşık bir saat sürdüğünü ifade etti. Grup, daha sonra Atina'ya geri döndü.

    İpsala Sınır Kapısı'nda görevli emniyet yetkilileri de Kipi Sınır Kapısı'nda ayin yapıldığını doğruladı.

    Yunan kökenli Amerikalılardan oluşan 250 kişilik grup, Ayasofya'da ayin yapmak için Yunanistan'dan Türkiye'ye gideceğini açıklamış, ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı ayine izin vermemişti. Bunun üzerine grubun lideri ve Uluslararası Ayasofya Kilise Camiası Organizasyonu Başkanı Chris Spiru, dün gece Türkiye'ye gitmekten vazgeçtiklerini açıklamıştı.




    Ayasofya yerine İpsala'da ayin yaptılar! Yorumları