'Bana yakın olsun da kim olursa olsun'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-17-2010 (13:38)   Son Mesaj: 09-17-2010 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 1059  

    09-17-2010

    'Bana yakın olsun da kim olursa olsun'

    'Bana yakın olsun da kim olursa olsun'


    CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP'nin temel yanlışının; nitelikli olmayan örgüt yapılarına sahip çıkmak ve ''bana yakın olsun da kim olursa olsun'' anlayışı olduğunu söyledi.

    Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Hrant Dink cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
    Türkiye'nin AİHM'deki savunmasında, Dink'in yazıları ile Nazi anlayışı arasında bağlantı kurularak, cinayetin hafifletilmeye çalışıldığını belirten Kart, bu savunmanın kamuoyuna yansıması ve gelen tepkiler üzerine Hükümetin, savunmaya katılmadığını açıkladığını anlattı.

    Kart, ''Hükümetin özür anlamında ifade ettiği bu beyanda samimi ve dürüst olmadığı hemen ortaya çıkmıştır. Adalet Bakanlığında Genel Müdür Yardımcısı olan ilgili bürokrat, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığına Daire Başkanı olarak atanmıştır'' dedi.

    Adalet Bakanı'nın 30 Mart 2004'te TCK'daki yetkisini kullanarak Dink hakkındaki dava sürecini başlattığını ifade eden Kart, Hükümetin, izin mekanizmasını ve Dink kararını mesleki platformda eleştiren dönemin YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında da soruşturma açtığını belirtti.

    Kart, Dink cinayetiyle ilgili kitap yazan Gazeteci Nedim Şener hakkında onlarca yıl hapis cezası talebiyle dava açıldığını anımsattı.

    CHP'li Kart, ''Bu süreçlerden sonra ortaya çıkan Hükümet fotoğrafında birinci karede, bu sürecin birinci derece sorumlusuyken bir taraftan da Dink ailesinin acısını ve ızdırabını istismar eden bir Hükümet... Yani ikiyüzlü bir siyaset anlayışı. Başbakan ve Hükümet için demokrasi, adalet, hukuk, temel hak ve özgürlüklerin hiçbir önemi yoktur. Hükümetin böyle bir hedefi de yoktur'' diye konuştu.

    -''TEMSİL YETENEĞİ OLMAYAN ÖRGÜTLERE SAHİP ÇIKMAK''-

    Kart'a, ''CHP yönetiminde komitacı anlayışın sona ermesi'' gerektiği yönünde dün yaptığı açıklamalar da soruldu.

    ''Baykalcı'', hiçbir grubun ve kişinin adamı olmadığını, CHP'li olduğunu ifade eden Kart, ''Sayın Deniz Baykal, bir dönem genel başkanımdı, saygı duyduğum bir genel başkandı, tıpkı şimdi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na olduğu gibi'' dedi.

    Kişilerin, hemen gruplandırılmaması gerektiğini dile getiren Kart, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Hiç kimseyi kişisel olarak hedef almadan söylüyorum; CHP'nin temel yanlışı, nitelikli olmayan örgüt yapılarına sahip çıkmak, 'bana yakın olsun da kim olursa olsun' anlayışı, temsil yeteneği olmayan örgütlere kişisel ve siyasi yaklaşımlarla sahip çıkmak, himaye etmek. Bunun yanlışlığını bir kişiye yükleyemezsiniz. Bu, siyasetteki hasta anlayıştır. Bu, diğer siyasi partilerde de var. Bu eleştirilerimi 8 yıldan bu yana, açık ortamlarda, kongre ortamlarında söylüyorum. 'Komitacı' kelimesini, partinin seçim organlarını tüm partililere açmamak, kadroculuk anlamında söylüyorum. CHP, yönetim anlayışındaki kadrocu anlayış aşılabildiği takdirde kendi kadrolarını her an için oluşturabilecek, değiştirebilecek potansiyele sahiptir.''

    Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tüzük değişikliği önerisine yönelik değerlendirmelerinin sorulması üzerine Kart, tüzük değişikliğinin hayata geçmesi kanısında olduğunu söyledi. Kart, bunların kamuoyunda değil, partinin yetkili organlarında konuşulması gerektiğini ifade etti.

    Kart, referandum sürecinde iktidarın İran'dan yardım aldığına yönelik iddiaların sorulması üzerine, ''Bu iddia sabit olursa, Siyasi Partiler Yasası ve Anayasadaki düzenlemeler anlamında, AK Parti hakkında yeni bir ihlalin söz konusu olacağı açıktır'' diye konuştu.




    'Bana yakın olsun da kim olursa olsun' Yorumları