Mayın kurbanın cenazesinde provokasyon   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-17-2010 (11:58)   Son Mesaj: 09-17-2010 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

    09-17-2010

    Mayın kurbanın cenazesinde provokasyon

    Mayın kurbanın cenazesinde provokasyon


    Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren 9 kişiden 1'inin cenazesi toğrağa verildi. Bu sırada bir grup polise taşla saldırdı.

    Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren 9 kişiden 1'inin cenazesinin, Hakkari'de toprağa verilmesi sırasında, bir grup polise taşla saldırdı.
    Alınan bilgiye göre, Aydın Erol yönetimindeki 65 EN 341 plakalı minibüsün merkeze 28 kilometre uzaklıktaki Geçitli köyü ile Durankaya beldesi arasından geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren 9 kişinin cenazesi, yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesi morgundan alındı.

    Gazi Mahallesi'nde toprağa verilecek Eşref Gür'ün cenazesi, hastane önünde bekleyen kalabalık grup tarafından omuzlarda taşındı.

    Cenazenin Gazi Mahallesi'ne taşınması sırasında, gruptan bazı kişiler, çevre güvenliğini sağlayan polise taşla saldırdı. Yoğun taş saldırısı üzerine polis basınçlı su ve biber gazı ile grubu dağıttı.

    Eşref Gür'ün cenazesi, Gazi Mahallesi mezarlığında toprağa verildi. Patlamada yaşamını yitirenlerden 4'ünün cenazesinin Geçitli köyünde, 2'sinin merkeze bağlı Bay köyünde, diğer 2 kişinin ise Yüksekova'da toprağa verileceği bildirildi.

    Dün meydana gelen patlamada 9 kişi ölmüş, 4 kişi yaralanmıştı.




    Mayın kurbanın cenazesinde provokasyon Yorumları